Rovaniemellä lisäksi: Lappia-talon lippukauppa sekä Osviitta

 

Tanssiteatteri Rimpparemmin uusi kantaesitys lupaa Lappia-taloon näyttävää musiikki- ja tanssiteatteria keväällä

 

“Kertomus seitsemästä hirtetystä – kurittomien karnevaali” on raaka ja rietas tarina vallasta ja vapaudesta. Esityksessä seurataan seitsemän kuolemaantuomitun viimeisiä vaiheita puheen, tanssin, laulun, musiikin ja videoiden voimin. Synkeää aihetta sekä ihmisten valintoja ja kohtaloita käsitellään röyhkeästi, räikeästi ja rienaavan humoristisesti koko elämän voimalla.

 

Teoksen on käsikirjoittanut Janne Rosenvall jonka työpöydälle teoksen perustana oleva Leonid Andrejevin pienoisromaani päätyi sattuman kautta. ”Löysin sen pihakirppikseltä, luin yhdeltä istumalta ja vaikutuin, jopa muutuin pysyvästi kokemuksen jälkeen. Parin viikon kuluttua alkoi vaistottaa, että tästä pitäisi tehdä nykypäivän katsojaa järisyttävä teos näyttämölle.”

 

Seuraavaksi suunnittelutyöhön pääsi mukaan Rimpparemmin taiteellinen johtaja Matti Paloniemi joka ohjaa teoksen yhdessä Rosenvallin kanssa sekä vastaa teoksen koreografioista. ”On mahtavaa päästä tekemään tämä teos. Aihe on vakava: ihmisoikeudet, valta ja vapaus. Mutta me pyöräytetään tämä karnevalistinen esitys kyllä melkoisen tehosekoittimen läpi -on laulua, tanssia, puhetta ja musiikkia.”

 

Teoksen musiikin sävellyksistä ja suunnittelusta vastaa Rimpparemmin Henri Haakana, esityksessä kuullaan monipuolisesti elävää musiikkia punkista klassiseen ja muusikoiden lisäksi myös tanssijat tarttuvat soittimiin. Rimpparemmin omien tanssijoiden ja muusikoiden lisäksi lavalla nähdään myös mm. näyttelijä Joni Kuokkanen, yhteensä esiintyjiä on lavalla yhdeksän joten kyseessä on suuri tuotanto Tanssiteatterille. Näyttävää ja suurta visualisointia onkin luvassa, tärkeässä roolissa ovat Antti Lindholmin projisoinnit jotka vievät tarinaa eteenpäin ja ovat dialogissa koko ajan esiintyjien kanssa. ”Ja ne ovat isot” myhäilee Paloniemi tyytyväisenä.

 

Kertomus seitsemästä hirtetystä nähdään Lappia talon Tieva-näyttämöllä 13.3. – 27.4.2019. Silloin luvassa on rakkautta ja energiaa, vimmaa ja anarkiaa, vihaa ja empatiaa sekä naurua ja kyyneleitä.

 

 

Lisätiedot: www.rimpparemmi.fi/ohjelmisto

 

 

Esitysajat: www.rimpparemmi.fi/esityskalenteri

 

Liput: www.netticket.fi, Lappia-talon lippukauppa ja  Osviitta

34€ normaali / 30€ eläkeläiset / 18€ opiskelijat (Netticketissä lipun hintaan lisätään palvelumaksu)

 

Ulla Ollila/ Kuohu Design