Fades Awayn viimeiset esitykset Rovaniemellä
19. ja 20.11.2021

Fades Awayn viimeiset esitykset Rovaniemellä 19. ja 20.11.2021. Ikärajaton päivänäytös 19.11. klo 12 kutsuu opiskelijat, nuoret ja eläkeläiset nauttimaan veden syvyyksiin sukeltavasta esityksestä.
Paljon mielikuvia ja tunteita herättänyt kokonaisvaltainen katsojaelämys Fades Away on kerännyt satapäin katsojia niin Rovaniemellä kuin Kuopiossa. Teoksen esityskausi päättyy 20.11. Rovaniemellä.

Kylmän ja pimeän syksyn keskellä Kulttuuritalo Wiljamissa Rovaniemellä on ollut lämmintä Fades Away teoksen esityksissä. MimoArt CompanynTanssiteatteri Rimpparemmin ja Tanssiteatteri Minimin yhteistuotanto Fades Away leikkii veden tematiikan ympärillä heittäen ilmoille kysymyksen, mikä on suhteesi veteen?

”Olemme saaneet hyvää palautetta Fades Awaysta. Yleisö on ollut yllätetty, hämmennetty ja herätetty. Fades Away on ollut kerrassaan upea yhteistyö MimoArt Companyn ja Tanssiteatteri Minimin kanssa. Fades Away ei ole perinteistä Rimpparemmiä, mutta ei kuitenkaan kaukana meidän tavasta tehdä taidetta lavalle ja tarkastella maailmaa”, kertoo Rimpparemmin markkinointi- ja myyntipäällikkö Laura Tervo.

”Toivottavasti yleisö lähtee vielä liikkeelle ja tulee nauttimaan viimeisistä esityksistä. Vaikka esitys on myynyt hyvin, olemme huomanneet, että korona on tuonut uusia haasteita, sillä katsojat ovat kahdessa vuodessa tottuneet olemaan ilman esityksiä ja kynnys lähteä katsomaan on selkeästi suurempi.” Tervo toteaa. 

Fades Away on katsojan sielunmaailman kanssa samassa rytmissä virtaava teos, joka koskettaa vahvalla läsnäololla ja inhimillisellä otteella, muistuttaen samalla kaiken katoavaisuudesta. Fades Away leikittelee maagisten visuaalisten lavakuvien ja arkirealistisen komiikan välillä, jossa teatterin illuusio rikotaan ja rakennetaan kerta toisensa jälkeen uudelleen. 

Teos pitää inhimillisyydellä ja vahvalla läsnäololla katsojan otteessaan, koskettaen ja säilyttäen intiimiyden, esitystilan koosta huolimatta. Teos yhdistää nykytanssia, butoa, fyysistä miimiä ja -teatteria sekä klovneriaa. Teoksen omintakeinen liikekieli yhdessä vaikuttavan visuaalisuuden ja äänimaailman kanssa rakentavat katsojien eteen oivaltavan, monitasoisen ja kokonaisvaltaisesti koskettavan elämyksen. 

Fades Away teoksen toteutuksesta vastaa poikkitaiteellinen kansainvälinen suunnittelijatiimi, joka pitää sisällään esittävän taiteen kärkinimiä myös Virosta ja Tsekeistä. Teoksen taiteellisena ydintyöryhmänä toimivat Lindahlin ja Reunasen lisäksi Mikko LampinenKai Kuusisto, Karel Šimek ja Silver Sepp. Lampinen vastaa videosuunnittelusta, Kuusisto valokuvista ja Tšekin kirkkaimpiin valosuunnittelijoihin lukeutuva Karel Šimek valosuunnittelusta. Musiikista ja äänisuunnittelusta vastaa virolainen monitaituri ja muusikko Silver Sepp. Teoksessa esiintyvät Silver Sepp, Tanssiteatteri Minimistä Virva Torkko-Muñoz ja Noomi Forslund, sekä Tanssiteatteri Rimpparemmistä Laura Kallas-Herd ja Marjo Selin.

MimoArt Company on vuonna 2016 perustettu esittävän taiteen ryhmä, joka tuottaa taiteilijapari Mimosa Lindahlin ja Arto-Oskar Reunasen taiteellista ja pedagogista työtä ohjauksen, koreografian, visuaalisten töiden, esiintymisen ja opetuksen saralla. Taiteellisesti kunnianhimoisissa töissä yhdistyvät tanssin, teatterin ja sirkuksen traditiot sekä alaa uudistava näkökulma, niin visuaalisen ja fyysisen esittävän taiteen, kuin sen taustalla vaikuttavan pedagogiikan alueella. MimoArt Companyn debyyttiteos BODY NOTES (2017) esitettiin Suomen ensiesitysten jälkeen kansainvälisillä fyysisen teatterin festivaaleilla Tšekeissä (2018) ja Makedonian Kansallisteatterissa (2019) sekä uudestaan Helsingissä vuonna 2019. BODY NOTES palkittiin Makedonian Kansallisteatterissa PANPHYS -festivaalin parhaana teoksena.

Tanssiteatteri Minimi tuottaa teoksia, jotka tasapainoilevat fyysisen teatterin, tanssin, sirkuksen ja kehollisten esittävien taiteiden rajapinnoilla. Minimi pyrkii työllistämään sekä freelance-taiteilijoita että hakeutumaan yhteistyöhön tanssiryhmien, teattereiden ja taidealojen eri organisaatioiden kanssa vuotuisesti. Se kasvattaa taide-elämysten saavutettavuutta julkisiin tiloihin suunnattujen teosten myötä ja toimimalla aktiiivisena kiertueteatterina. Kuopiolainen Tanssiteatteri Minimi perustettiin vuonna 1991 ja sen kotinäyttämönä toimii Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämö.

Tanssiteatteri Rimpparemmi on Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri. Tanssiteatteri Rimpparemmi tuottaa Rovaniemellä tanssitaidetta Kulttuuritalo Wiljamissa. Ohjelmisto koostuu Rimpparemmin omista tuotannoista, yhteistuotannoista sekä vierailevista esityksistä. Rimpparemmi kiertää aktiivisesti ympäri Suomea esittämässä maailman parasta lappilaista tanssiteatteria. Tanssiteatteri Rimpparemmi on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen toimijoista.

Fades Away viimeiset esitykset Rovaniemellä
19.11.2021 klo 12
19.11.2021 klo 19 (K-18)
20.11.2021 klo 19 (K-18)