www_4X_1920x1080

4X -tanssitapahtuma

27.5. klo 19:00
Kolmen teoksen ilta: teokset Aurinkobaletilta, Minimiltä ja Rimpparemmiltä

SU 28.5. klo 15:00
Tanssiteatteri Raatikko – Hyppynarutus Vuorovaikutteinen tanssiteos koko perheelle ja lasten työpaja


4X on uusi kiertävä tanssitapahtuma, joka tarjoaa kotimaisten tanssiteatterien ohjelmistoa koettavaksi Itä-Suomessa, Lapissa, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla! Tapahtuman järjestävät Aurinkobaletti, Tanssiteatteri Minimi, Tanssiteatteri Raatikko ja Tanssiteatteri Rimpparemmi. 4X järjestetään keväällä 2023 kunkin teatterin kotipaikkakunnalla: Turussa, Kuopiossa, Vantaalla ja Rovaniemellä.

Kaksipäiväinen 4X alkaa nuorille ja aikuisille suunnatulla Kolmen teoksen illalla, joka esittelee Aurinkobaletin, Tanssiteatteri Minimin sekä Tanssiteatteri Rimpparemmin uutta tuotantoa. Toinen tapahtumapäivä on suunnattu lapsille ja tarjoaa Tanssiteatteri Raatikon esityksen.

4X: Kolmen teoksen ilta ja Perhesunnuntai Tanssiteatteri Rimpparemmin Tanssin Näyttämöllä – tule katsomaan ja kokemaan tanssia Suomen tunnetuimilta tanssiteattereilta: mitä kuuluu Turkuun, Kuopioon ja Vantaalle.


4X: Kolmen teoksen ilta
27.5. klo 19:00

Kolme yhden hinnalla 4X myötä!

4X on uusi nuorille ja aikuisille suunnattu tanssitapahtuma. Kolmen teoksen ilta esittelee Aurinkobaletin, Tanssiteatteri Minimin sekä Tanssiteatteri Rimpparemmin uutta tuotantoa.

Kesto 2 h, sisältää väliajan


4X: Perhesunnuntai – Hyppynarutus,
Tanssiteatteri Raatikko
28.5. klo 15:00

Tanssiteatteri Rimpparemmin perhesunnuntaissa 4X – tanssitapahtuma ja Tanssiteatteri Raatikko teoksellaan Hyppynarutus. Perhesunnuntai sisältää esityksen lisäksi muuta ohjeisohjelmaa, joka julkaistaan myöhemmin.

Minimaalisilla keinoilla maksimaalinen teatterikokemus! Vuorovaikutteisen teoksen hahmot, Hyppy ja Naru ovat pomppimisen erikoisasiantuntijoita. Heillä ei käy aika pitkäksi, kun leluina ovat hyppynarut. Niiden avulla he vievät katsojat maailman korkeimmalle vuorelle Mount Everestille, laittavat pystyyn hullunkuriset urheilukisat ja toteuttavat jopa ikioman sirkusesityksen. 

Tervetuloa mukaan tälle rytmikkäälle tanssimatkalle, mutta pidä varasi – saatat joutua huomaamattasi narutetuksi! 

Koreografi Jaakko Toivonen hakee tanssiteoksiinsa usein inspiraatiota omasta lapsuudestaan. Lapsuudesta, jossa itsekeksityt seikkailut olivat kaikkein mieluisempia leikkejä. Hiekkalaatikko saattoi muuttua hotelliksi, vaatekaappi portaaliksi toiseen ulottuvuuteen ja pyörätelineet hevostalliksi. Leikin avulla voi koetella mielikuvituksen rajoja. Ja Hyppynarutus -tanssiteos tekee juuri sen! 

Tanssiteatteri Raatikon ja Hyppynarutus-teoksen vierailu Kuopiossa on osa 4X-tanssitapahtumaa joka toteutetaan neljän eri puolella Suomea toimivan tanssiteatterin voimin neljässä eri kaupungissa keväällä 2023. 

Teostiedot
Esiintyjät: Taru Koski ja Anna Päiväniemi
Koreografia, äänisuunnittelu ja skenografia: Jaakko Toivonen
Taiteellinen neuvonantaja: Sanna Silvennoinen
Puvustus: Elina Tuomisto
Hyppynarutyöpajat: Maiju Mustonen
Valokuvaus: Sanna Lehto

la 27 toukokuun 2023 19:00
Kulttuuritalo Wiljami, Urheilukatu 1 Rovaniemi
Osta lippu
su 28 toukokuun 2023 15:00
Kulttuuritalo Wiljami, Urheilukatu 1 Rovaniemi
Osta lippu