www_4X_1920x1080
Rajalla_Kuvassa_vasemmalta_Riku_Lehtopolku_Linda_Bjökqvist_Come_Calmelet-Pyykkö_ja_Elina_Raiskinmäki
RAJA_pääkuva_original © Sampo Jaakkolajpg
Kopio tiedostosta 01Web_Tanssiteatteri_Raatikko
asetelmia_press_kuvaAnttiKurola-1
previous arrow
next arrow

4X -tanssitapahtuma

27.5. klo 19:00
Kolmen teoksen ilta: teokset Aurinkobaletilta, Minimiltä ja Rimpparemmiltä

SU 28.5. klo 15:00
Tanssiteatteri Raatikko – Hyppynarutus Vuorovaikutteinen tanssiteos koko perheelle


4X on uusi kiertävä tanssitapahtuma, joka tarjoaa kotimaisten tanssiteatterien ohjelmistoa koettavaksi Itä-Suomessa, Lapissa, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla! Tapahtuman järjestävät Aurinkobaletti, Tanssiteatteri Minimi, Tanssiteatteri Raatikko ja Tanssiteatteri Rimpparemmi. 4X järjestetään keväällä 2023 kunkin teatterin kotipaikkakunnalla: Turussa, Kuopiossa, Vantaalla ja Rovaniemellä.

Kaksipäiväinen 4X alkaa nuorille ja aikuisille suunnatulla Kolmen teoksen illalla, joka esittelee Aurinkobaletin, Tanssiteatteri Minimin sekä Tanssiteatteri Rimpparemmin uutta tuotantoa. Toinen tapahtumapäivä on suunnattu lapsille ja tarjoaa Tanssiteatteri Raatikon esityksen.

4X: Kolmen teoksen ilta ja Perhesunnuntai Tanssiteatteri Rimpparemmin Tanssin Näyttämöllä – tule katsomaan ja kokemaan tanssia Suomen tunnetuimilta tanssiteattereilta: mitä kuuluu Turkuun, Kuopioon ja Vantaalle.


4X: Kolmen teoksen ilta
27.5. klo 19:00

Kolme yhden hinnalla 4X myötä!

4X: Kolmen teoksen ilta on suunnattu nuorille ja aikuisille ja se esittelee Aurinkobaletin, Tanssiteatteri Minimin sekä Tanssiteatteri Rimpparemmin uutta tuotantoa.

 

Rajalla

Rajalla on Jorma Uotisen kolmiosainen teos pimeydestä, valosta, pelosta ja toivosta. Ensimmäisessä osassa liikutaan kirkkaan valon ja pimeyden välillä. Osassa kuvastuu ihmisen sisäinen pelko ulkoa tulevaa ennalta määrittämätöntä voimaa kohtaan. Toinen, Bachin musiikkiin tehty, osa antaa tilaa emootiolle ja tanssille. Viimeinen osa tuo puhdistavan sateen ja toivoa.

KOREOGRAFIA Jorma Uotinen | KOREOGRAFIN ASSISTENTTI Riku Lehtopolku | TANSSI Ilona Salonen, Côme Calmelet-Pyykkö, Patrick Di Quirico ja Elina Raiskinmäki | VALOSUUNNITTELU Zai Sainio | ÄÄNISUUNNITTELU Jaakko Salonen | PUKUSUUNNITTELU Jorma Uotinen ja Marjo Haapasalo | TUOTANTO Aurinkobaletti

Teoksessa käytetty musiikki: Harvester of Sorrow ja Enter Sandman (Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos) sekä ote Johann Sebastian Bachin teoksesta Erbarme dich, mein Gott (Anne Sofie von Otter).

www.aurinkobaletti.fi

 

RAJA

RAJA on viidelle tanssijalle suunniteltu teos rajalla olemisesta, rajojen luomisesta ja rajojen ylittämisestä. Teoksessa havainnoidaan mm. niitä hetkiä, kun rajat katoavat. Teos piirtää rajan käsitettä ennen kaikkea fyysisenä kokemuksena henkilökohtaisista kokemuksista ja inspiroituu rajoista myös sosiaalisina sekä kulttuurisina ilmiöinä pohtien sitä kautta avautuvaa rajojen laajempaa symboliikkaa. Teoksen keskiössä on fyysinen, kehojen välinen dialogi tanssijoiden välillä, ja pohjana kosketus ja parityöskentely.

KOREOGRAFIA Katja Mustonen, Mirva Mäkinen | TANSSI Pinja Grönberg, Miro Puranen, Katja Mustonen, Mirva Mäkinen, Jasu Parviainen | VALOSUUNNITTELU Veli-Matti Timoskainen | ÄÄNISUUNNITTELU Olli Lautiola | VALOKUVAT Sampo Jaakkola | TUOTANTO Tanssiteatteri Minimi

www.minimi.fi

 

Asetelmia

Asetelmia on abstrakti nykytanssiteos kolmelle tanssijalle. Sen lähtökohtana on tilallinen kompositio ja halu saada esille edes yksi silmää tyydyttävä asetelma. Mahdollisuuksien määrä tuntuu loputtomalta ja lopulta tila itsessään alkaa muovaamaan tapahtumia. Hillitty ja samaan aikaan räjähtävä tunnelma on kuin elävä liikkeellinen kuvataideteos.

KOREOGRAFIA Atte Herd | TANSSI Laura Kallas-Herd, Helmi Järvensivu ja Jasmin Laaksoharju | VALOSUUNNITTELU JA LAVASTUS Jukka Laukkanen | ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Nurmela | PUKUSUUNNITTELU Jaana Isokangas | VALOKUVAT Antti Kerola |TUOTANTO Tanssiteatteri Rimpparemmi

www.rimpparemmi.fi

 

Illan kesto 2 h, sisältää kaksi väliaikaa


 

4X: Perhesunnuntai – Hyppynarutus,
Tanssiteatteri Raatikko
28.5. klo 15:00

Rimpparemmin Perhesunnuntaissa vierailee 4X tanssitapahtuma sekä Tanssiteatteri Raatikko teoksellaan Hyppynarutus.

Minimaalisilla keinoilla maksimaalinen teatterikokemus!

Vuorovaikutteisen teoksen hahmot, Hyppy ja Naru ovat pomppimisen erikoisasiantuntijoita. Heillä ei käy aika pitkäksi, kun leluina ovat hyppynarut. Niiden avulla he vievät katsojat maailman korkeimmalle vuorelle Mount Everestille, laittavat pystyyn hullunkuriset urheilukisat ja toteuttavat jopa ikioman sirkusesityksen. 

Tervetuloa mukaan tälle rytmikkäälle tanssimatkalle, mutta pidä varasi – saatat joutua huomaamattasi narutetuksi! 

Koreografi Jaakko Toivonen hakee tanssiteoksiinsa usein inspiraatiota omasta lapsuudestaan. Lapsuudesta, jossa itsekeksityt seikkailut olivat kaikkein mieluisempia leikkejä. Hiekkalaatikko saattoi muuttua hotelliksi, vaatekaappi portaaliksi toiseen ulottuvuuteen ja pyörätelineet hevostalliksi. Leikin avulla voi koetella mielikuvituksen rajoja. Ja Hyppynarutus -tanssiteos tekee juuri sen! 

Tanssiteatteri Raatikon ja Hyppynarutus-teoksen vierailu Rovaniemellä on osa 4X-tanssitapahtumaa, joka toteutetaan neljän eri puolella Suomea toimivan tanssiteatterin voimin neljässä eri kaupungissa keväällä 2023. 

KOREOGRAFIA, ÄÄNISUUNNITTELU, SKENOGRAFIA Jaakko Toivonen | ESIINTYJÄT Taru Koski ja Alma-Ruut Karjalainen | TAITEELLINEN NEUVONANTAJA Sanna Silvennoinen | PUVUSTUS Elina Tuomisto | VALOKUVAT Sanna Lehto | TUOTANTO Tanssiteatteri Raatikko