helmi1
helmi11
sarabande12
laboratorio4
laboratorio8
laboratorio3
badcomp6
badcomp7
badcomp2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Dreams

Ensi-ilta 31.10.2012, Lappia-talo, Rovaniemi


Dreams on kolmen lyhyen tanssiesityksen yhteisilta. Kaikki koreografiat ovat uusia ja niistä vastaavat Tanssiteatteri Rimpparemmin taiteellinen johtaja Matti Paloniemi, helsinkiläinen Mikko Orpana ja rovaniemeläinen Marjo Selin. Yhteisillan vierailijoina ovat myös äänisuunnittelija Antti Mäkelä ja säveltäjä Jouko Pääkkönen.Bad Company

Koreografia Mikko Orpana
Äänisuunnittelu Antti Mäkelä
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Pukusuunnittelu Kaija Maunula
Tanssijat Atte Herd, Helmi Järvensivu, Jarmo Lind ja Anni Pilhjärta
Muusikko Henri Haakana

Bad Company-firman käytävillä voi kuulla tukahtuneiden yksinpuheluiden kaikuvan kopiokoneiden säestämänä. Jossain marketing director ja project manager ottavat rajusti yhteen. Kilpailu on raakaa ja seura huonoa. Liikkeessä on pysyttävä säilyäkseen hengissä.

Tässä firmassa ei ylennyksiä jaeta toverihengen perusteella. Oma paikkasi sinun on ansaittava ja kalenterisi raivattava turhista sosiaalisista kanssakäymisistä. Olkoon suurin haaveesi täydellinen kyynärpäätaktiikka ja niskan päälle pääseminen. Silloin tiesi on auki CEO:n paikkaa myöten.


LaBOratorio

Koreografia Marjo Selin
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Pukusuunnittelu Kaija Maunula
Tanssija Anni Pilhjärta
Muusikko Valtteri Valo

LaBOratorio on juhlavan maallinen teos kahdelle taiteilijalle, viulistille ja tanssijalle. Teos tarkkailee ihmisen pyrkimyksiä yhteensovittamalla askelia, eleitä ja asentoja.

Askel kuljettaa. Ele viestii. Asento pysähtyy. Minne, mitä, miksi?

Voiko tämän kaiken sulattaa… onko se vain unelmaa?Sarabande

Koreografia Matti Paloniemi
Sävellys Jouko Pääkkönen
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Pukusuunnittelu Kaija Maunula
Tanssijat Atte Herd, Helmi Järvensivu ja Jarmo Lind
Muusikot Henri Haakana ja Valtteri Valo

”Bändi pystyyn, hyvä biitti, makeet kuteet ja se on siinä. Sä oot niin hyvännäkönen, et ei sun muuta tartte tehdä. Nopeesti julkisuuteen. That´s it.” –Max Cash

Popbändi Sarabande haaveilee menestyksestä ja odottaa treenisalissa läpimurtoaan. Mikä ajaa Sarabandea kohti unelmaansa?

Sarabande-termi viittaa hitaaseen kolmijakoiseen tanssiin, joka tuomittiin 1500-luvulla Espanjassa säädyttömäksi. Säveltäjä Christoph Nichelmann kuvaili sarabandea vuonna 1755 sanomalla:
”Sarabanden luonne velvoittaa säveltäjän luomaan sellaisia harmonioita, jotka kohottavat kuulijan mielentilaa ja herättävät hänessä ihastusta ja kunnioitusta.”