Ari Numminen Kohti Orlandoa
kohti orlandoa-24

Kohti Orlandoa – Ari Numminen

La 8.10.2022 klo 19 Rimpparemmin esittävän taiteen klubi-illassa, Remmiklubilla. Esityksen kesto noin 40min.


”Kun yksi ovi onneen sulkeutuu, toinen avautuu. Usein jäämme kuitenkin tuijottamaan sulkeutunutta ovea niin pitkäksi aikaa, ettemme huomaa ovea, joka on avautunut.” – Helen Keller

Virginia Woolfin romaani Orlando kertoo henkilöstä, joka elää 400 vuotta vanhenematta, välillä sukupuoleltaan miehenä ja välillä naisena. Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa on inspiroitunut tarinasta, mutta ei noudata sitä. Se pyrkii havaitsemaan ajan näkymättömät ovet, piirtämään sen äärettömät ääriviivat ja astumaan lävitse. Se on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka kurkottaa uudestisyntymän lohdullisiin mahdollisuuksiin. Kohti Orlandoa on tiikerinpojan matka renesanssikuningattaren luo.

”Voitte halutessanne lukita kirjastonne, mutta ei ole porttia, ei lukkoa, eikä salpaa, joilla voitte vangita mieleni vapauden.” – Virginia Woolf


TEKIJÄT

Tanssi: Ari Numminen
Musiikki: Tuomas Luukkonen
Valosuunnittelu: Nadja Räikkä
Kuva: Emma Hasa

Kesto: n. 40 minAri Numminen

Ari Numminen on pitkän linjan tanssitaiteilija, joka aloitti uransa tanssiteatteri Raatikossa ja Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä jo 80-luvulla, siirtyen myöhemmin itsenäiseksi taiteentekijäksi ja koreografiksi.

Numminen tunnetaan lukuisista omista teoksistaan suomalaisissa eri tanssiteattereissa (Tanssiteatteri Tsuumi, Aurinkobaletti, M/D, Tanssiteatteri Rimpparemmi). Numminen on tehnyt myös koreografioita teattereihin, oopperaan (Kansallisteatteri, Kansallisooppera, Helsingin kaupunginteatteri, Rovaniemen kaupunginteatteri, Turun kaupunginteatteri) niin musikaaleihin kuin teatteriesityksiin. Nummisen viimeisimmät teatterikoreografiat ovat Hamlet(Kansallisteatteri) ja Vienan meri (Kajaanin kaupunginteatteri).

Ari Numminen on toiminut myös pedagogina (Teak, Näty, Turun taideakatemia, Tampereen konservatorio ja Suomen teatteriopisto).

20 vuoden jälkeen, Numminen on jälleen palannut esiintyväksi taiteilijaksi ja valmistanut duotrilogian Kohti Orlandoa, Vallankumousetydit (ensi-ilta Vanha Juko 13.5.2022) sekä Prospero (ensi-ilta 2022 Täydenkuun Tanssit).


ESITYSPÄIVÄT

la 8 lokakuun 2022 19:00
Kulttuuritalo Wiljami, Rovaniemi