DSC8709
Kolmen näytöksen tragedia (3)
Kolmen näytöksen tragedia (2)
previous arrow
next arrow


Kolmen näytöksen tragedia


Ohjaus Milla Virtanen

Absurdius ja tilanteen älyttömyys ovat keskiössä Kolmen näytöksen tragediassa. Liikekieli muodostuu tanssista ja fyysisestä teatterista. Kolmen näytöksen tragedian kehollistavat Rimpparemmin tanssijat Herd ja Järvensivu sekä muusikko Nurmela.

Teoksen ohjaus: Milla Virtanen
Koreografia: Milla Virtanen yhteistyössä esiintyjien kanssa
Esiintyjät: Helmi Järvensivu, Atte Herd ja Jukka Nurmela
Musiikki: Jukka Nurmela
Lavastus/valosuunnittelu: Jukka Laukkanen
Pukusuunnittelu: Mirkka Nyrhinen

Ensi-ilta Rovaniemellä 25.2.2022

Milla Virtanen on oululainen taiteilija, joka on valmistunut tanssijaksi Fontys tanssiakatemiasta Hollannista. Opiskelun jälkeen hän on työskennellyt freelancetanssijana ja -esiintyjänä Hollannissa ja Suomessa. Vuodesta 2007 lähtien Virtanen on luonut 15 tanssiteatteriteosta ja hänen taidettaan on ollut esillä 12 maassa. Hänen taiteellinen pääinstrumenttinsa on tanssi. Tanssin rinnalla hän käyttää monipuolisesti myös muita työkaluja kuten visuaalista taidetta ja fyysistä teatteria.

Pakonomainen tarkastamisen tarve, ulkopuolisuuden tunne sekä ihmisten tavoitteellisuuden nälkä ovat mm. aiheita, joita Virtanen on käsitellyt teoksissaan. Hänen teoksilleen valitsemat teemat ovat sellaisia, joita hän tunnistaa itsessään. Virtanen on kiinnostunut irrationaalisuudesta, sen yhtäaikaisen viehätyksen ja hämmennyksen vuoksi. Hän kuvaa luomisprosessia yhtä aikaa ihanaksi ja samalla pelottavaksi hypyksi tuntemattomaan: ”Luomisprosessissa laskeutuminen voi olla joko sulava, tai se voi läsähtää mojovasti vasten kasvoja. Hyppy kannattaa aina tehdä, katkenneella korkokengälläkin.”.