Remmiklubi: Ari Numminen, Kohti Orlandoa & Rimpparemmi,
Kaikille kuuluu rakkaus – Chansons de la Vie Jacques Brel
29.1.2022 klo 19, Kulttuuritalo Wiljami


Kohti Orlandoa
Ari Numminen

”Kun yksi ovi onneen sulkeutuu, toinen avautuu. Usein jäämme kuitenkin tuijottamaan sulkeutunutta ovea niin pitkäksi aikaa, ettemme huomaa ovea, joka on avautunut.” – Helen Keller

Virginia Woolfin romaani Orlando kertoo henkilöstä, joka elää 400 vuotta vanhenematta, välillä sukupuoleltaan miehenä ja välillä naisena. Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa on inspiroitunut tarinasta, mutta ei noudata sitä. Se pyrkii havaitsemaan ajan näkymättömät ovet, piirtämään sen äärettömät ääriviivat ja astumaan lävitse. Se on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka kurkottaa uudestisyntymän lohdullisiin mahdollisuuksiin. Kohti Orlandoa on tiikerinpojan matka renesanssikuningattaren luo.

”Voitte halutessanne lukita kirjastonne, mutta ei ole porttia, ei lukkoa, eikä salpaa, joilla voitte vangita mieleni vapauden.” – Virginia Woolf

Kohti Orlandoa -teoksen muusikko kitaristi Tuomas Luukkonen on toiminut säveltäjänä ja muusikkona Teatteri Telakalle tehdyissä teoksissani Kama Sutra ja etydejä olemisesta (2009) sekä Sunnuntai (2019). Luukkosen musiikki ottaa vaikutteita fadosta ja lattarimusiikista. Se on hyvin aistillista, musikaalista ja täydentää oleellisella tavalla Kohti Orlandoa -teoksen teemaa.

Tanssi: Ari Numminen
Musiikki: Tuomas Luukkonen

Kesto 40 min

 


Kaikille kuuluu rakkaus – Chansons de la Vie Jacques Brel

Tanssiteatteri Rimpparemmi

Jacques Brelin laulut kertovat isosti elämästä; rakkaudesta, kuolemasta, yhteiskunnallisista havainnnoista. Synkkiäkin aiheita käsitellään hulvattomasti Brelin tapaan. Amsterdam, Vanhojen rakastavaisten laulu (La chanson des vieux amants), Jos nyt menet pois (Ne me quitte pas) ja muut chanson-klassikot vievät kuulijan Amsterdamin kaduille ja sieltä aina hellään ja katkeraan rakkauteen.

Kokoonpanon kapellimestarina toimii Jukka Nurmela, joka haluaa tuoda esityksen lähelle Brelin uran alkuaikojen intiimien ja hämyisten klubikeikkojen tunnelmaa. Nurmelan kontrabasson lisäksi kokoonpanossa kuullaan Henri Haakanan harmonikkaa ja Kaisa Ristiluoman pianoa. Brelin tekstejä tulkitsee laulullaan Jari Marjala.

Kapellimestari, musiikin sovitus, kontrabasso Jukka Nurmela
Laulu Jari Marjala
Piano Anna Laakso
Harmonikka Henri Haakana
Pukusuunnittelu Mirkka Nyrhinen


 

la 29 tammikuun 2022 19:00
Kulttuuritalo Wiljami, Rovaniemi
Osta lippu