Remmiklubi: Kiehtova ja moninainen tanssielokuva
Kati Kallio, yhteistyössä  Cinedans FEST
lauantaina 15.1.2022 klo 19


Tanssielokuvalla tarkoitetaan teosta, joka yhdistää tanssia ja elokuvakerrontaa. Se on yhtä laaja ja monimuotoinen kuin elokuva- tai tanssitaide. Sen luonne on usein kokeellinen ja sitä ei sido muoto tai genrerajat samalla tavalla kuin perinteistä elokuvaa. Se on vahvojen taidemuotojen fuusio ja oma kehittyvä lajinsa.

Kevään 2022 ohjelmiston aloittaa Remmiklubi, jonne olemme kutsuneet rovaniemeläissyntyisen tanssitaiteilijan ja elokuvantekijän Kati Kallion esittämään tanssielokuvia kotimaasta ja maailmalta. Kahden oman elokuvansa rinnalle Kallio on valinnut kuusi lyhytelokuvaa, jotka edustavat hyvin moninaista ja rikasta tanssielokuvalajia. Elokuvanäytös on tuotu Rovaniemelle yhteistyössä arvostetun hollantilaisen Cinedans FEST -festivaalin kanssa, jonka kiertuekuraattorina Kallio toimii.

Tanssitaiteen maisteri Kati Kallio on elokuvantekijä ja Suomen johtava tanssielokuvan asiantuntija, joka on urallaan toiminut laaja-alaisesti tanssitaiteen parissa. Hänen taiteellinen työ on vuodesta 2008 lähtien keskittynyt tanssielokuvaan. Hän on valmistanut 18 lyhytelokuvaa, joita on esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja televisioissa. Asiantuntijana hän vastaanottaa vuosittain useita kansainvälisiä kutsuja kuratoijana, tuomariston jäsenenä ja työpajojen ohjaajana.


 

la 15 tammikuun 2022 19:00
Kulttuuritalo Wiljami, Rovaniemi
Osta lippu