Tervetuloa Red Desert teoksen ensi-iltaan 28.8.klo 19:00 Kulttuuritalo Wiljamiin. 

Tanssiteatteri Rimpparemmi on kutsunut rovaniemeläislähtöisen Mia Jaatisen entiseen kotikaupunkiinsa Rovaniemelle esittämään tanssiteoksensa Red Desert. Illan aikana tutustutaan naiseuteen ja naisen aggressioon kehon ja liikkeen kautta. Lisäksi iltaa teemoittaa tanssijan polku harrastajasta tanssinopiskelijaksi ja viimein ammattilaiseksi. Miten tanssitaiteilijoiksi päädytään? Ilta on K-18.

Red Desert on teos kolmelle naistanssijalle, jossa esiintyjät asettuvat tutkimaan aggression eri kehollistumia. Teoksessa aggressio moninaisuudessaan toimii lähtökohtana virtuoosiselle liikemateriaalille, kehollisuuksille ja kompositiolle. Käsittelemme aggressiota ruumiillisena tapahtumana, energiana, suuntana, monialaisena, universaalina ja dynaamisena ilmiönä, joka resonoi esiintyjien kokemushorisonttia vasten. Teoksen maailma on inspiroitunut Clarissa Pinkola Estésin kirjasta Naiset, jotka kulkevat susien kanssa (1992), joka käsittelee villinaisen arkkityyppejä myyteissä ja kertomuksissa.

Estésin kirjan innoittamana teoksen lähtökohtina toimivat kysymykset ja pohdinnat naisen aggressiosta, sen vieraudesta sekä eri ilmenemismuodoista kulttuurisesti. Teoksessa aggressio on toimintaa eteenpäin vievä ja muutosta liikkeellepaneva voimana. Aggressio on muutoksen motivaatio.

Clarissa Pinkola Estésin kirjassa on tarina La Lobasta, Susinaisesta, joka inspiroi teoksen maailmaa ja ehdottaa sille dramaturgisen rakenteen. La Loba on tarina villinaisen arkkityypistä, joka elää aavikolla maailmassa maailmojen välissä luoden ja ottaen elämän. Tarinassa aggressio, vaistonvaraisuus, intuitio, maanläheisyys, tunteet, luovuus, villiys ja vapaus saavat loistaa läsnäolollaan sekä hyväksyttävyydellään. Aggressio nivoo nämä ilmiöt toisiinsa. Tämä näkökulma on myös Red Desert teoksen ytimessä. 

Tanssiteatteri Rimpparemmi on kutsunut ensi-iltaan Lapin Urheiluopiston tanssialan perustutkinnon opiskelijoita esittämään omia koreografioita. Illassa esiintyy Emma Viljanen koreografiallaan Surunäytelmä ja Pihla Huttunen koreografioillaan Kaiku ja Korpitarina. Ilta päätetään keskusteluun teoksesta, naiseudesta, aggressiosta sekä tiestä tanssin opiskelijasta ammattilaiseksi. Keskusteluun osallistuu Red Desert teoksen työryhmä sekä illassa esiintyvät tanssin opiskelijat Emma ja Pihla.

Liput 25 € ennakkoon lippu.fi palvelusta (K-18)

Ennakkoon netistä opiskelijat 13€, työttömät 13€, eläkeläiset 22€, pyörätuolilla 21€

Liput ovelta 28 € klo 18 alkaen esitysiltana

Muistathan varata paikasi ennakkoon!

Pystybaari Wiljami palvelee klo 18:00 alkaen koko illan ajan.