22.1.2024

Tanssiteatteri Rimpparemmi juhlii 50-vuotista taivaltaan

Hyvä yleisö ja ystävät!

On tullut aika juhlia! Rimpparemmi on tullut kunnioitettavaan keski-ikään. Taival tanssiryhmästä tanssiteatteriksi on ollut polveileva ja monivärinen mutta täällä ollaan, vuodessa 2024 ja vielä hengissä. Se on jo juhlimisen arvoista itsessään. Ja mikäpä olisi parempi tapa juhlia kuin tehdä pieteetillä taidetta ja katsottavaa juuri teille rakkaat ystävät.


Remmi Liveklubi

Juhlavuoden esitykset polkaistaan käyntiin 26.1. klo 19 Remmi Liveklubilla. Liveklubilla kuullaan tammikuussa jazzia, kun italialais-tanskalainen jazzlaulaja Alice Carreri lumoaa yleisönsä Olli Estola Quartetin solistina. 

Heidän monipuolinen ohjelmistonsa kuljettaa kuulijat jazzin historian halki. Billie Holidayn, Cole Porterin ja Kurt Weillin sävelistä aina Black Keysin ja Janelle Monaen moderneihin kappaleisiin – ilta tarjoaa aikamatkan 1930-luvulta aina 2000-luvulle saakka.

Italialais-tanskalainen jazzlaulaja Alice Carreri on ollut osana Kööpenhaminan jazzyhteistöä jo kauan. Hän on esiintynyt muun muassa Jacob Fischerin, Hans Ulrikin, Hugo Rasmussenin sekä Jacob Christoffersenin kanssa, työskennellyt Tivoli Big Bandin solistina erinäisissä produktioissa, sekä säveltänyt näyttämömusiikkia eri tanssi- ja teatterinäytöksiin. Olli Estolan johtama oululais-kvartetti on säestänyt Alicea kymmenen vuoden ajan.

Alice Carreri

Tapahtuma Piaf

Tanssiteatteri Rimpparemmin 50-vuotisjuhlavuoden suurteos Tapahtuma Piaf on ohjaaja-koreografi Ari Nummisen musiikin täyteinen näyttämöteos. Ari Numminen on pitkän linjan tanssitaiteilija, joka aloitti uransa tanssiteatteri Raatikossa ja Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmässä jo 80-luvulla, siirtyen myöhemmin itsenäiseksi taiteentekijäksi ja koreografiksi. Numminen on toiminut myös pedagogina teatterin ja tanssin ammattilaisille vuosien ajan. Hänen helposti ymmärrettävä kerrontansa ja vahvat kuvat luovat ainutlaatuisia ja koskettavia esityksiä, joista nauttivat niin yleisö kuin kriitikotkin.

Tapahtuma Piafissa historiasta kuuluvat suuret maailman muutoksen kaiut ja synkät sävyt. Mutta keskellä tätä kaikkea soi ääni ja rakkaus – elämisen, rakastamisen ja olemassaolon vaikeus, mikä kurottaa kohti valoa. 

Miten elää elämä kokonaisena? Miten nauraa, kun haluaisi itkeä? Haitari vaikeroi soittajan kosketuksen alla, iho ja talon seinät hengittävät samaan tahtiin.

Tapahtuma Piaf on matka, joka alkaa Ranskasta ja päätyy Edith Piafin sydämeen helvetinmoisen mutkan kautta. 

Esitykset Kulttuuritalo Wiljamin lavalla 16.2.-6.4.

Tapahtuma Piaf

4X – kiertävä tanssitapahtuma

Viime vuonna lanseerattu 4X-kiertävä tanssitapahtuma järjestetään jälleen keväällä 2024. Tanssitapahtuma on neljän tanssiteatterin – Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin – toteuttama minifestivaali, joka esittelee kunkin teatterin tuoreinta ohjelmistoa tarjoten näköalapaikan kotimaisen tanssin maailmaan.

4X kiertää Suomen halki; se starttaa toukokuussa Rovaniemellä, josta festivaali siirtyy Kuopion kautta Vantaalle ja päättyy kesäkuun alussa Turkuun.

Ohjelma:

4X: Lastenteos – Tanssiteatteri Raatikko:
Kokonaisuus käynnistyy Tanssiteatteri Raatikon lastenteoksella, jolloin tutustutaan tanssin maailmaan pienten katsojien kanssa.

4X: Neljän teoksen ilta:
Tapahtuman huipentava Neljän teoksen ilta tarjoaa monipuolisen katsauksen nykytanssin kenttään. Tarjolla on Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin ajankohtaista ohjelmistoa. Tanssi-illan jatkoilla sana on vapaa, ja sitä voi käyttää rennossa Taideraadissa, jossa ruoditaan illan teoksia ja esiin nousevia teemoja. Taideraadin fasilitoinnista vastaa illan juontajat.

Aika ja paikka:
17.-18.5. Tanssiteatteri Rimpparemmi, Rovaniemi
24.–25.5. Tanssiteatteri Minimi, Kuopio
31.5. Tanssiteatteri Raatikko, Vantaa
8.6. Aurinkobaletti, Turku

4X