Uutiskirje 10/2021

Tässä uutiskirjeessä 

  • Fades Away Rovaniemen ensi-ilta 8.10. klo 19 Kulttuuritalo Wiljamissa
  • Uutiskirjeen tilaajille lippuetu kaikkiin Fades Away esityksen näytöksiin, voimassa 5.10.-17.10.2021
  • Fades Awayn ikärajattomat esitykset 23.10. klo 19 ja 19.11. klo 12
  • Remmiklubi kutsuu Sanaseuran Tanssiteatteri Rimpparemmin vieraaksi perjantaina 29.10. klo 19. Luvassa on ennennäkemätöntä sanan ja tanssin iloittelua Kulttuuritalo Wiljamin lavalla. 
  • Pohjoisen tanssin aluekeskuksen uutisia

Kuva Kai Kuusisto

Fades Away Rovaniemen ensi-illassa 8.10. klo 19:00

Fades Away teos on tullut elinkaaressaan siihen pisteeseen, jossa ovet avataan yleisölle ja esitys muuttuu kokonaiseksi. Ilman yleisöä ei ole esityksiä ja näyttämöiden katsomot ovat olleet aivan liian kauan tyhjiä tai puolillaan. Syksyn odotetuin visuaalinen ja fyysinen näyttämöteos Fades Away sai ensi-illan 1.10. Kuopiossa ja viimein se nähdään myös Rovaniemellä 8.10. klo 19.

Katsojan sielunmaailman kanssa samassa rytmissä virtaava teos koskettaa vahvalla läsnäololla ja inhimillisellä otteella, muistuttaen samalla kaiken katoavaisuudesta. Fades Away leikittelee maagisten visuaalisten lavakuvien ja arkirealistisen komiikan välillä, jossa teatterin illuusio rikotaan ja rakennetaan kerta toisensa jälkeen uudelleen. Fades Away on MimoArt Companyn kolmiosaisen WATER TRILOGY -teossarjan toinen osa. Teoksen toteutuksesta vastaa kansainvälinen, poikkitaiteellinen työryhmä.

”Teos pitää inhimillisyydellä ja vahvalla läsnäololla katsojan otteessaan, koskettaen ja säilyttäen intiimiyden, esitystilan koosta huolimatta. Vaikka Fades Awaylla on olemassa temaattinen maailmansa, on teos rakennettu katsojan täydelliselle tulkinnan vapaudelle”, korostavat ohjaapari Mimosa Lindahl ja Arto-Oskar Reunanen. “Meille ohjaajina on tärkeää, miten yleisöä liikutetaan, kosketetaan ja kuljetetaan emotionaalisesti läpi teosten. Dramaturgiassa on keskitytty ottamaan huomioon katsojan kokemus, ei vain koreografin tai esiintyjän liikkeellinen tutkimus lavalla.”

Fades Away yhdistää nykytanssia, butoa, fyysistä miimiä ja -teatteria sekä klovneriaa. Teoksen omintakeinen liikekieli yhdessä vaikuttavan visuaalisuuden ja äänimaailman kanssa rakentavat katsojien eteen oivaltavan, monitasoisen ja kokonaisvaltaisesti koskettavan elämyksen.

Fades Away sopii kaikille katsojille, kulttuuriin ja aikaisempiin taidekokemuksiin katsomatta, ohjaajapari Lindahl & Reunanen summaa. “Haluamme tarjota kokonaisvaltaisilla taiteellisilla elämyksillä kokijalle mahdollisuuden jäsentää ja avartaa omaa suhdettaan niin maailmaan kuin itseensä.”

Nähdään Fades Awayn Kuopion ja Rovaniemen esityksissä!
Liput esityksiin saat lippu.fi palvelusta.

Rovaniemen esitykset
  8.10. klo 19 K-18
22.10. klo 19 K-18
23.10. klo 19
19.11. klo 12
19.11. klo 19 K-18
20.11. klo 19 K-18


Fades Away lippuetu Tanssiteatteri Rimpparemmin uutiskirjeen tilaajille!

Nykyisille ja uusille uutiskirjeen tilaajille tarjoamme lippuedun Fades Away esityksen näytöksiin Rovaniemellä. Tilatessasi Tanssiteatteri Rimpparemmin uutiskirjeen lähetämme sinulle koodin, jolla saat ostettua normaalihintaiset liput Fades Away esityksen kaikkiin Rovaniemen näytöksiin -50%.

Lippuetu on voimassa 5.10.-17.10. ja etulippuja on rajoitettu määrä, joten poimi etusi nopeasti. Edun saat tilaamalla uutiskirjeen etusivun lomakkeesta. Saat vastauksena tiedot miten saat lippuedun käyttöösi.


FADES AWAY esityksestä myös
ikärajattomia näytöksiä!

Tanssiteatteri Rimpparemmi järjestää Fades Away esityksestä myös ikärajattomia näytöksiä. Ikärajattomat näytökset sopivat siis koko perheen esityksiksi. Suositus ikäraja esitykselle on min. 7 vuotta.

Ikärajattomat esitykset
23.10. klo 19:00
19.11. klo 12:00

Kesto n. 1,5h, suosittelemme pukeutumaan esitykseen kevyesti.
Esityksessä ei ole väliaikaa.


REMMIKLUBI JÄLLEEN 29.10. MUKANA SANASEURA!

Mitä syntyy Rimpparemmin ja Sanaseuran yhteisen työskentelyn tuloksena? Kun sanataide kohtaa liikkeen ja tanssin estetiikan? Syntyykö musiikki sanasta vai sana musiikista? Lokakuussa Remmiklubi esittää rovaniemeläistä osaamista sanan, tanssin ja musiikin voimin yhdessä Sanaseuran kanssa. Illan aikana lavalla käsitellään mm. erilaisia mielentiloja ja tunteita. Tule sinäkin kokemaan ja jakamaan ilta Remmiklubilla!

Remmiklubi pe 29.10.2021 klo 19
www.lippu.fi
25 € / ennakkolippu
22€ / eläkeläinen
22€ / pyörätuoli
13€ / opiskelija
13€/ työtön
12,5€ / TEME-kortilla
Ryhmät:
21€ / henkilö min. 10 hengen ryhmä
Ovelta : ennakkolipun hinta + 3€ palvelumaksu

Illan aikana palvelee myös Pystybaari Wiljami klo 18:00 alkaen.


Kuva Antti Kurola

Pohjoisen Tanssin aluekeskuksen uutisia syksyllä 2021

Tanssiteatteri Rimpparemmi on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta. Muita organisaatioita ovat JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Routa Company (Kajaani) ja Pyhäsalmen Tanssi ry.


* Lokakuussa Läntinen tanssin aluekeskuksen tuella työskentelee Maria Nurmela Falling Through The Disappearing Light -teoksen parissa. 

Tanssitaiteilija Maria Nurmelan kokoaman kansainvälisen työryhmän herkkä nykytanssiteos Falling Through The Disappearing Light luo monimerkityksellisen kokemuksen Turun Rettigin vanhaan tupakkatehtaaseen. Pieni Tulitikkutyttö -sadusta inspiroitunut nykytanssiteos tarjoaa katsojalle mahdollisuuden elämän hetkellisyyden tarkasteluun nykytanssin keinoin. Lisätietoa teoksesta täällä.


Routa Companyn lokakuussa tutkitaan teknologian mahdollisuuksia ja pään sisäisiä maisemia.

Virolais-norjalainen duo Roosna&Flak vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa ja tuo Routa Companyyn teoksensa Two Body Orchestra. Ainutlaatuinen esitys on yhdistelmä tanssiesitystä ja konserttia. 
Vierailu toteutetaan yhteistyössä turkulaisen Barker teatterin kanssa. Esitykset Kajaanissa 16.10. klo 19 ja 17.10. klo 15.

Homunculus, rakkaamme, on Routa Companyn oma tuotanto, jonka ensi-ilta on 28.10. Esityksen ytimessä on vanhentunut ja silti sietämättömän myyvä ajatus siitä, että päämme sisällä asuu Homunculus, pienempi versio itsestämme. Näyttämö on Homunculuksen koti, ja katsomme esitystä kuin tositelevisiota.
Koreografia: Jouni Järvenpää
Tanssi: Sofia Simola
Esitykset 2.12. saakka. Liput Roudan esityksiin www.lippu.fi


*Keski-Suomen tanssin keskus tiedottaa

Heine Avdal & Yukiko Shinozaki
CARRY ON

Carry On on esityskohteeseen rakennettava performatiivinen esitys, joka luodaan uudelleen jokaiseen uuteen esityspaikkaan. Teos etenee vuorovaikutuksessa rakennuksen arkkitehtuurin kanssa, ylittäen sen entiset, nykyiset ja tulevat toiminnot. Carry On on viimeisin iteraatio teossarjasta, joka alkoi vuonna 2014 teoksella Kaukaiset äänet. Nyt teos jatkuu radikaalisti paikkakohtaisissa muodoissa, joka uusiutuu täysin jokaiselle uudelle sijainnille, missä se tapahtuu. 

Carry On nähdään Jyväskylän Taidemuseossa viikolla 43 ja se varmasti avaa näkijän silmät taidemuseolle ja koko museon kiinteistölle aivan uudesta näkökulmasta!


  • Pohjanmaan tanssin aluekeskus on mukana tukemassa 6. -10.10.2021 järjestettävää Kokkolan Talvitanssit -festivaalia, jonka yhteydessä järjestetään tanssin ammattilaisille suunnattu Kiertoliike -tapahtuma Kokkolassa.

Kokkolan Talvitanssien ohjelmisto koostuu nykytanssista, ja sen kokoamisessa on haluttu nostaa esille erityisesti lähellä tuotettua tanssitaidetta sekä tekijöitä. Muun muassa kokkolalainen RAM Ensemble tarjoaa mahdollisuuden uppoutua kehollisen teatterin maailmaan. Ohjelmistoon on sisälletty myös kauempaa saapuvien tanssitaiteilijoiden teosvierailuita, kuten esimerkiksi kotimaassa sekä ulkomaillakin esitetyn The Days -tanssiteoksen esityksen.

Festivaalin tekijät kuvaavat tapahtumaa itsensä näköisenä, ja Talvitanssien ohjelmistossa on kaiken ikäisille suunnattuja esityksiä.

https://www.kokkolantalvitanssit.net/fi


* Lokakuu on Zodiakissa koronaepidemian takia siirtyneiden ensi-iltojen kuukausi.

Lokakuun 19. päivää saa vihdoin ensi-iltansa koreografi Sonya Lindforsin ja työryhmän uusi teos camouflage. Teoksen ensi-illan piti alun perin olla jo keväällä 2020. Pandemian puhjettua ensi-iltaa siirrettiin ensin vuodella keväälle 2021, ja sitten vielä uudestaan lokakuulle.

camouflage tarkastelee katsomista ja katsomisen politiikkaa. Teoksessa useasta päällekkäisestä kerroksesta rakentuu maasto, jossa asiat vuoroin paljastuvat ja peittyvät. Kirjavan pinnan alta hahmottuu spekulatiivinen (auto)fiktio, jossa Taiteilija paljastaa temppunsa. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä se näyttää. camouflage nähdään neljä kertaa itäkeskuksen Stoassa 19.–23.10. Tarkemmat tiedot teoksesta Zodiakin verkkosivuilta: https://www.zodiak.fi/fi/ohjelmisto/camouflage

Lokakuun viimeisellä viikolla nähdään uusi versio Sari Palmgrenin ja työryhmän teoskonseptista Utopia (empatiasta). Utopia (empatiasta) on monitaiteellinen esityskokonaisuus, jossa luodaan parempaa ja empaattisempaa tulevaisuutta. Teos on yhdistelmä tanssia, liikettä, laulua, musiikkia ja keskustelua tulevaisuuden visioista ja empatian roolista visioinnissa. Esitys nähdään Helsingissä, Katajanokan entisen vankilan tiloissa sijaitsevan Hotel Katajanokan kirkkosalissa ajalla 28.–31.10.. https://www.zodiak.fi/fi/ohjelmisto/utopia-empatiasta