Mustavalkoisessa kuvassa neljä muusikkoa katsoso kamereaan vakavana. Solisti seisoo kaikkein edimmäisenä.
www_BREL_1920x1080
_DSC12121
_DSC1244
_DSC13581
Brel-Kaikille kuuluu rakkaus2_Antti Kurola
_DSC1332
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Jacques Brel – Valssiin syntiseen

 

Belgialainen näyttelijä, ohjaaja ja laulaja-lauluntekijä Jacques Brel on myynyt yli 25 miljoonaa levyä, mikä kertoo hänen kappaleidensa suosiosta ja ajattomuudesta. Brelin kappaleita kutsutaan chansoneiksi, ja hänen menestyksensä salaisuus on ehkä juuri laulujen teksteissä. Jacques Breliä onkin sanottu tekstiensä vuoksi myös runoilijaksi. Breliä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana ranskankielisenä säveltäjänä, ja hänen tekstejään on käännetty monelle kielelle. 

Tässä esityksessä muusikot päästävät kaiken irti. Välillä juostaan kuin härät kohti kuolemaa ja välillä pidätetään hengitystä, jotta ei sanottaisi liikaa. Konsertti koostuu Brelin tuotannon helmistä, jotka on käännetty suomenkielelle.

Jacques Brelin laulut kertovat isosti elämästä; rakkaudesta, kuolemasta, yhteiskunnallisista havainnoista. Synkkiäkin aiheita käsitellään hulvattomasti Brelin tapaan. AmsterdamVanhojen rakastavaisten laulu (La chanson des vieux amants), Jos nyt menet pois (Ne me quitte pas) ja muut chanson-klassikot vievät kuulijan Amsterdamin kaduille ja sieltä aina hellään ja katkeraan rakkauteen.

Kokoonpanon kapellimestarina toimii Jukka Nurmela, joka haluaa tuoda esityksen lähelle Brelin uran alkuaikojen intiimien ja hämyisten klubikeikkojen tunnelmaa. Nurmelan kontrabasson lisäksi kokoonpanossa kuullaan Kaisa Ristiluoman harmonikkaa ja Marika Mustajärven pianoa. Brelin tekstejä tulkitsee laulullaan näyttelijä Joni Kuokkanen.

Esityksen kesto n. 1.45 h (sis. väliajan)Kapellimestari, musiikin sovitus, kontrabasso Jukka Nurmela

Laulu Joni Kuokkanen

Harmonikka Kaisa Ristiluoma

Piano Marika Mustajärvi

Ensi-ilta Saariselällä 4.9.2019


Pystybaari-Wiljami palvelee katsojia aulaan ja katsomoon koko illan ajan.

pe 3 marraskuun 2023 19:00
Kulttuuritalo Wiljami
Osta lippu
la 4 marraskuun 2023 19:00
Kulttuuritalo Wiljami
Osta lippu