Rimpparemmi

Tanssiteatteri Rimpparemmi on alueellisesti merkittävä ammattitanssiteatteri, joka kiertää ympäri Suomea pohjoisinta Lappia myöten. Tanssin saavutettavuuden ja tunnettuuden lisääminen on merkittävä osa Rimpparemmin toimintaa.

Ryhmä tuottaa vuosittain 2-4 ensi-iltaa eri ikäisille kohderyhmille. Rimpparemmin kotinäyttämönä toimii Kulttuuritalo Wiljami (Urheilukatu 1). Tanssiteatteriesityksiä on viety perinteisten näyttämötilojen lisäksi rohkeasti myös erilaisiin esiintymistiloihin kuten yökerhoon.

Lastenkulttuuri ja taidekasvatus ovat olennainen osa Rimpparemmin toimintaa. Tanssiteatteri tuottaa vuosittain vähintään yhden lapsille suunnatun esityksen, jota esitetään laajasti ympäri Lappia ja muuta Suomea. Esitysten yhteydessä Rimpparemmi järjestää myös työpajoja, joissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan tanssin ja teatterin maailmaan.

Rimpparemmin Missio

Ensisijaisesti Rimpparemmi tekee ja tuottaa korkeatasoista ja puhuttelevaa taidetta, jonka välineenä on tanssi. Tämän päävälineen ohella tärkeitä ilmaisumuotoja ovat myös musiikki, teatteri ja visuaalisuus. Rimpparemmin tanssiteoksissa nämä kaikki osa-alueet todentuvat ja tähtäävät samaan päämäärään: katsoja saa kokemuksen, joka liikuttaa hänen mieltään, vavahduttaa ajattelemaan ja tuntemaan.

Rimpparemmin Visio

Rimpparemmi on vahva tanssikulttuurin puolestapuhuja, joka vie korkeatasoisia tanssiteatteriesityksiä ympäri Lappia, Suomea ja ulkomaille. Esitystoiminnan ohessa koulutetaan uusia tanssitaiteen tekijöitä ja laaja-alaisia kulttuurinymmärtäjiä.

Tanssitaide on tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä roolissa esittävän taiteen kentässä. Rimpparemmi on rohkeasti ja energisesti mukana tuossa kehityksessä. Tanssi on kansainvälinen, kielestä riippumaton taidemuoto, jolle Rovaniemi ja Lappi ovat otollista maaperää matkailuelinkeinon tuoman kansainvälisen yleisön kautta.