Rimpparemmi

Tanssiteatteri Rimpparemmi on alueellisesti merkittävä ammattitanssiteatteri, joka kiertää ympäri Suomea pohjoisinta Lappia myöten. Tanssin saavutettavuuden ja tunnettuuden lisääminen on merkittävä osa Rimpparemmin toimintaa.

Ryhmä tuottaa vuosittain 2-4 ensi-iltaa eri ikäisille kohderyhmille. Rimpparemmillä ei ole omaa kotinäyttämöä, joten näyttämöt vaihtuvat produktioittain. Tanssiteatteriesityksiä onkin viety perinteisten näyttämötilojen lisäksi rohkeasti erilaisiin esiintymistiloihin kuten yökerhoon.

Lastenkulttuuri ja taidekasvatus ovat olennainen osa Rimpparemmin toimintaa. Tanssiteatteri tuottaa vuosittain vähintään yhden lapsille suunnatun esityksen, jota esitetään laajasti ympäri Lappia ja muuta Suomea. Esitysten yhteydessä Rimpparemmi järjestää myös työpajoja, joissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan tanssin ja teatterin maailmaan.

Missio

Ensisijaisesti Rimpparemmin tekee ja tuottaa korkeatasoista ja puhuttelevaa taidetta, jonka välineenä on tanssi. Tämän päävälineen ohella tärkeitä ilmaisumuotoja ovat myös musiikki, teatteri ja visuaalisuus. Rimpparemmin tanssiteoksissa nämä kaikki osa-alueet todentuvat ja tähtäävät samaan päämäärään: katsoja saa kokemuksen, joka liikuttaa hänen mieltään, vavahduttaa ajattelemaan ja tuntemaan.

Visio

Rimpparemmi on vahva tanssikulttuurin puolestapuhuja, joka vie korkeatasoisia tanssiteatteriesityksiä ympäri Lappia, Suomea ja ulkomaille. Esitystoiminnan ohessa koulutetaan uusia tanssitaiteen tekijöitä ja laaja-alaisia kulttuurinymmärtäjiä.

Tanssitaide on tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä roolissa esittävän taiteen kentässä. Rimpparemmi on rohkeasti ja energisesti mukana tuossa kehityksessä. Tanssi on kansainvälinen, kielestä riippumaton taidemuoto, jolle Rovaniemi ja Lappi ovat otollista maaperää matkailuelinkeinon tuoman kansainvälisen yleisön kautta.