Sillat-valokuvanäyttely Cafe Rovaniemi -ravintolassa 8.9.-24.9.2021

Antti Kurolan valokuvin dokumentoima Sillat lyhytelokuva nousee Cafe Rovaniemi ravintolan seinille Rovaniemi-viikolla. Keskiviikkona 8.9. avautuva näyttely kertoo valokuvin ajatonta tarinaa Rovaniemestä ja sen juurista. 

Kuva Antti Kurola

Valokuvaaja Antti Kurolan kuvat kertovat visuaalista, ajatonta ja hetken tarinaa Rovaniemestä. Hetken, aitouden ja paikan tunnun kokemus huokuu kuvista, joissa mennyt kohtaa nykyisyyden. Huolimatta, että kuvat on dokumentoitu Matti Paloniemen ohjaamasta Sillat lyhytelokuvasta, ne eivät kerro elokuvan tarinaa. Paloniemen elokuva on tanssi- ja musiikkielokuva Rovaniemestä. Kurolan näyttelyn kuvasto rakentuu yksittäisistä hetkistä, kertoen omaa tarinaansa yhdessä katsojan kokemusmaailman kanssa, sen sijaan, että se olisi toisinto elokuvan ryhmätanssikohtauksista.

Valokunäyttelyssä silloista syntyy juuret. Sillat lyhytelokuvan lähtökohtana on ollut Rovaniemen sillat ja kaupunkia halkova joki, jotka yhdistävät sen asukkaita. Rovaniemellä sijaitsevat Jätkänkynttiläsilta, Ounaskosken rautatiesilta ja nelostien ylittävä kauppakeskus kertoo omaa arkkitehtuurista tarinaa Rovaniemen historiasta; vanha Rovaniemi kohtaa modernin ja urbaanin pohjoisen arktisen kaupungin. Valokuvaaja Antti Kurolan silmin Sillat lyhytelokuva kertoo juurista, Rovaniemen vetovoimasta ja paikan tunnusta. Se miltä Rovaniemi tuntuu ja mikä on Rovaniemen henki, näkyy ja tuntuu kaupungin silloissa, kuin myös Palonimen elokuvassa ja Kurolan valokuvissa.

Valokuvanäyttely on tuotu keskelle Rovaniemeä, paikkaan, jonka nimi on Cafe Rovaniemi. Ravintola sijaitsee jälleenrakennusajan talossa. Näin ollen paikka, jossa Rovaniemen tarinaa valokuvin kerrotaan ja koetaan, huokuu samanlaista ajan patinaa kuin Ounaskosken rautatiesillasta.

Antti Kurola on rovaniemeläinen valokuvaaja ja dokumentaristi. Hän on työskennellyt vuodesta 1998 freelancer-kuvaajana ja oman toiminimen kautta vuodesta 2001. Kurola on suorittanut Valokuvaajan erikoisammattitutkinnon Visuaaliviestinnän Instituutista 2004-2009 Matti J. Kalevan johdolla. Kurola on erikoistunut vaativiin sisä- ja ulkomiljöissä tapahtuvaan valokuvaukseen. Tanssiteatteri Rimpparemmin teoksia ja toimintaa Kurola on kuvannut vuodesta 2014, jolloin hän dokumentoi Karja arktisessa paratiisissa teoksen. 

Sillat valokuvanäyttely Cafe Rovaniemi 8.9.-24.9.2021 ma-pe 10-15:00. Rovakatu 26, 96100 Rovaniemi.

Lisätietoja
Laura Tervo
[email protected]
050 5115055
Tanssiteatteri Rimpparemmi

Antti Kurola
0445331610