200 lippua Tanssiteatteri Rimpparemmin Huumorihommia? esityksiin Rovaniemen vastaanottokeskuksen asukkaille ja työntekijöille

Maailmassa on vielä paljon hyvääkin! Siihen halutaan uskoa Tanssiteatteri Rimpparemmillä, joka lahjoittaa 200 lippua kevään viimeisiin Huumorihommia? esityksiin Rovaniemen vastaanottokeskuksen asukkaille ja työntekijöille. Se on noin 40% Rimpparemmin koko loppukauden Huumorihommia? esitysten lippukapasiteetista.

Pandemiavuodet ovat kurittaneet niin teatterin ja esittävän taiteen tekijöitä kuin myös katsojia. Yleisömäärät esityksissä ovat pienentyneet ja viimeisempänä sota on lamaannuttanut ihmisten turvallisuuden tunnetta ympäri Eurooppaa. Samaan aikaan halu vaikuttaa ja halu tehdä hyvää toisten puolesta on kasvanut. Siitä kertoo miljoonien eurojen lahjoitukset ukrainalaisille. Tanssiteatteri Rimpparemmin lähtökohtana on lahjoittaa toivoa, iloa ja hetken irtiotto teatterin taianomaisessa todellisuudessa. Parhaimmillaan taide voimaannuttaa ja luo uskoa tulevaisuuteen. ”Meillä ei ole lahjoittaa rahaa, mutta meillä on antaa iloa ja toivoa täällä Rovaniemellä oleville pakolaisille esitystemme avulla” kommentoi markkinoinnista ja myynnistä vastaava Laura Tervo. ”Naurulla on voima yhdistää ja erottaa. Joskus yhdessä nauraminen voi karkottaa pahimmatkin pelot” toteaa Nauru – totisinta totta? teoksen ohjaaja Taina Mäki-Iso.

Tanssiteatteri Rimpparemmin taiteellinen johtaja Matti Paloniemi synnytti idean esityksen lahjoittamisesta Rovaniemellä oleskeleville ukrainalaisille halusta auttaa. ”Mietin, miten voisimme Rimpparemminä auttaa ja ottaa huomioon ukrainalaisten hirvittävä hätä ja sekasorto heidän elämässään. Rovaniemellekin on saapunut yli 200 ihmistä pakoon Venäjän hyökkäyssotaa. Nämä ihmiset ovat tuhansien kilometrien päässä kodeistaan, joita ei ehkä ole enää edes olemassa. Ehkä meidän paras tapa auttaa heitä arjessa on tarjota sitä mitä me osaamme parhaiten: viihdyttää ja esiintyä. Tanssiteatteri Rimpparemmin Huumorihommia? on oiva kokonaisuus päästä irti arjesta ja sen ehkä ahdistavista ajatuksista edes hetkeksi. Jospa he voisivat nauraa ja nauttia sen kahden tunnin ajan Wiljamissa yhdessä rovaniemeläisten kanssa kokien itsensä tervetulleeksi.”

Esityksen lahjoittaminen Rovaniemelle saapuneille pakolaisille on konkreettinen tervetulotoivotus osaksi paikallisyhteisöä ja sen kohtaamispaikkoja. Liput on lahjoitettu kaikille vastaanottokeskuksen asukkaille ja työntekijöille. Myös esitysten kulttuurisensitiivisyyttä on tutkittu remmillä lahjoitusta tehdessä. Esitysten kulttuurista sanastoa ja kuvastoa on tarkasteltu ottaen huomioon eri kulttuureista ja hyvin erilaisista olosuhteista tulevaa yleisöä silmällä pitäen. Vaikka taide toisaalta onkin rajatonta ja vastaanottajalla on vastuu tulkinnastaan yhtälailla kuin tekijällä on vastuu teoksensa sisällöstä, tarkoitus ei ole missään nimessä loukata tai aiheuttaa epämukavuutta, vaan päinvastoin tuottaa iloa ja voimaannuttaa sodan kauheuksien keskellä. 

Huumorihommia?, kaksi teosta komiikasta esitykseen on varattu 50 lippua /esitys (yhteensä 200 lippua) Rovaniemen vastaanottokeskuksen asukkaille ja työntekijöille. Esityksiä on jäljellä neljä: 7.5. klo 13 ja 19 sekä 19.5. klo 13 ja klo 19. Huumorihommia? on keväällä 2022 ensi-iltansa saanut kahden teoksen kokonaisuus, jota esitetään Tanssiteatteri Rimpparemmin Tanssin näyttämöllä Kulttuuritalo Wiljamissa.

Kuva Antti Kurola


Lisätietoja:
Laura Tervo
Markkinointi- ja myyntipäällikkö
Tanssiteatteri Rimpparemmi
[email protected]
+358 50 5115055