Matti Paloniemi

Taiteellinen johtaja

Toimenkuva: Tanssiteatteri Rimpparemmin johtaja on taiteellinen johtaja, koreografi Matti Paloniemi. Paloniemellä on 25 vuoden ammatillinen kokemus tanssitaiteen alalta tanssijana, koreografina, tuottajana ja ohjaajana sekä työryhmien johtajana. Paloniemi on tehnyt kymmeniä koko illan teoksia ympäri Suomen tanssiteattereille ja puheteattereille. Paloniemi on toiminut Rimpparemmin taiteellisena johtaja vuodesta 2010 lähtien.

Matti Paloniemi oli Tanssiteatteri Tsuumin taiteellinen johtaja vuosina 1998-2007. Paloniemi on uransa aikana ollut useissa luottamustoimissa mm.: Tanssin tiedotuskeskuksen hallitus 2010-2015 ja Suomen Teatterit ry hallitus 2014-2020. Paloniemi on opiskellut tanssia Oulun konservatoriossa ja koreografiaa Teatterikorkeakoulussa. Paloniemi on valmistunut Esittävien taiteiden johtajan ammattitutkinnon koulutuksesta vuonna 2021.

Paloniemi pitää tanssissa liikkeestä ja sen äärettömistä mahdollisuuksista tulkita elämää. Hän ei pidä tanssissa sen rahoituksesta.

Miksi Rimpparemmi? Tanssiteatteri Rimpparemmin Paloniemi valitsee, koska Pohjoinen Suomi tarvitsee tanssin ja esittävien taiteiden ammattiryhmän.

Lemppari esitys Rimpparemmiltä on Karja arktisessa paratiisissa.


Matti Paloniemi
Matti Paloniemi