www1920x1080_Asetelm_VALK

Asetelmia


 

Teoskuvaus

Kuvittele tyhjä tila. Mahdollisuuksien ja muotojen määrä on ääretön.  Asetelmia on tanssiteoksena fyysinen ja vuorovaikutuksellinen mahdollisuus tutkia tyhjää tilaa ja luoda sinne energiaa sekä muuttaa sitä.

Asetelmia on abstrakti nykytanssiteos kolmelle tanssijalle. Sen lähtökohtana on tilallinen kompositio ja halu saada esille edes yksi silmää tyydyttävä asetelma. Koreografin tehtävänä on ajatella tilaa ja sen rytmiä, rakennetta ja energiaa, tavoitteena saada aseteltua esiintyjät koreografin silmää miellyttäväksi kuvaksi. Mahdollisuuksien määrä tuntuu loputtomalta ja lopulta tila itsessään alkaa muovaamaan tapahtumia. Tilaa rajaa voimakas graafinen valaistus. Hillitty ja samaan aikaan räjähtävä tunnelma on kuin elävä liikkeellinen kuvataideteos. 

Teoksen mystisestä ja industriaalisesta äänimaisemasta vastaa Rimpparemmin Jukka Nurmela. Valosuunnittelu on tarkkanäköisen ja oivaltavan Jukka Laukkasen käsialaa. Avant gardemaisen puvustuksen on luonut rovaniemeläinen Jaana Isokangas.

”Kolme tanssijaa lavalla, tehtävänä asetella heidät tyydyttävästi tilaan. Tuntuu mahdottomalta.” – Atte Herd

Atte Herd on Tanssiteatteri Rimpparemmistä tunnettu esiintyjä, koreografi, tekninen tuottaja ja monilahjakkuus. Asetelmia on Aten uusin koreografia, jonka ensi-ilta on syksyllä 2022. 

ASETELMIA-KÄSIOHJELMA ON LUETTAVISSA TÄÄLLÄ


Taidekeskustelut

Tervetuloa taidekeskusteluun! Asetelmia esityksien yhteydessä järjestetään jälleen yleisöltä paljon kiitosta ja suitsutusta saaneet taidekeskustelut, jotka pureutuva nykytaiteen kokemisen ytimeen. Keskusteluja johtaa näyttelijä Joni Kuokkanen keskusteluvierainaan liuta eri taiteenalojen tuntijoita. Tule jakamaan kokemuksesi kanssamme ja koe lämmin, turvallinen tila kohdata taide ja syventyä omaan kokemukseesi yleisönä.


Tekijät

Koreografi: Atte Herd
Tanssijat: Laura Kallas-Herd, Helmi Järvensivu & Jasmin Laaksoharju
Äänisuunnittelu: Jukka Nurmela
Pukusuunnittelu: Jaana Isokangas
Lavastus: Jukka Laukkanen
Valosuunnittelu: Jukka Laukkanen
Tuotanto: Tanssiteatteri Rimpparemmi

Ensi-ilta Rovaniemellä 21.10.2022Osta liput esityksiin

Liput syksyn 2023 kaikkiin kolmeen esitykseen vain 12€