joulutarina_uusi_4
joulutarina_uusi
joulutarina_uusi_3
joulutarina_uusi_2
joulutarina_uusi_5
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Joulutarina


Tuvan piippu tupruttaa Korvajoen kalastajakylässä. Pirtin lämmössä puuhaavat äiti, isä, Nikolas ja Aada. Elo on onnella täytetty. Illan koitteessa pikku-Aada sairastuu ja tarvitsee lääkäriä. Perhe jättää Nikolaksen kotia vahtimaan ja pakkautuu rekimatkalle, joka koituu kohtaloksi. Matka päättyy meren pohjaan ja tekee Nikolaksesta orvon. Kylän väki ottaa pojan omakseen, vaikka varaa ei olisi. Hän asuu vuoden yhdessä talossa ja muuttaa jouluisin seuraavaan. Elämä alkaa kulkea, kylä kukoistaa ja Nikolaksesta kasvaa poika, jolla on sydän paikallaan. Hän veistää jouluaatoiksi lahjan kaikille kasvattiperheilleen. Aada, kadonnut merenneitosisarkin saa oman nukkensa.

Tulee tiukka talvi, kevät on kaukana ja perheiltä ei riitä ruokaa ottopojalle. Korvatunturin Iisakki, pelottava puuseppämestari, keksii vaatia Nikolaksen apurikseen. On lähdettävä kohti tunturia, jonka kupeesta löytyy sepän paja täynnä rattaita, hihnoja ja vempeleitä. Sen uumenissa Nikolas alkaa opetella ammattiin ja mieheksi. Hänelle aukeaa suuri tehtävä. Millainen tehtävä on? Se selviää sinulle Lappia-talossa, jonka huomassa valmistuu perheteatteria joulun ajaksi. Käy mukaan tarinaan.

Esitys pohjautuu Marko Leinon romaaniin ja Juha Wuolijoen elokuvaan Joulutarina, jonka on ohjannut Juha Wuolijoki, tuottanut Juha Wuolijoki/Snapper Films Oy ja käsikirjoittanut Marko Leino.


Ensi-ilta 25.11.2016, Lappia-talo, Rovaniemi
Ohjaus Kari Väänänen
Koreografi
 Matti Paloniemi

Esiintyjät Tanssiteatteri Rimpparemmin esiintyjät ja Rovaniemen teatterin näyttelijät

Tuotanto Rovaniemen teatteri ja Tanssiteatteri Rimpparemmi