www_Musaklubi-2_1920x1080
_DSC9753
_DSC9807
_DSC9955
_DSC9974
_DSC9760
previous arrow
next arrow

Musaklubi – Depression Suite, Johanna Ruotsalainen ja Rimpparemmi

Pe 21.4. klo 19, kantaesitys
K-18

Tervetuloa Rimpparemmin musaklubille tutustumaan pohjoisen musiikin tekijöihin ja valtavirrasta erottuviin musiikin tyylilajeihin. Kevään aikana musaklubilla tutkitaan musiikin eri ulottuvuuksia ja sukelletaan niin perinteisempään balkan-musiikkiin kuin myös klassiseen nykymusiikkiin. Rimpparemmin musaklubien tarkoitus on tutkia, kokeilla ja oppia eri musiikkityyleistä yhdessä pohjoisesta kotoisin olevien, taitavien ja upeiden musiikin tekijöiden kanssa.


Musaklubin vieraana huhtikuussa on rovaniemeläinen säveltäjä ja kuvataiteilija Johanna Ruotsalainen, jonka uusi poikkitaiteellinen teos Depression Suite saa kantaesityksensä Rimpparemmin tulkitsemana. Ruotsalainen on tehnyt viime vuosina yhteistyötä merkittävien kansainvälisten nykymuusikoiden ja nykymusiikkifestivaalien kanssa, ja säveltäjän edellisestä Suomen kantaesityksestä on kulunut jo yli vuosikymmen.

Nykymusiikkia, animaatioprojisointeja ja tanssia yhdistävä neliosainen sarja tutkii masennusta ja ahdistuneisuushäiriötä arkisesta, jopa humoristisestakin näkökulmasta. Esitystaiteen eri elementtejä yhdistämällä teos haluaa lisätä nykymusiikin samaistuttavuutta erilaisille yleisöille. Teoksessa ihmisääni, harmonikka, kontrabasso ja elektroninen musiikki kietoutuvat tanssin, koreografian ja animaation kanssa yhdeksi suureksi ahdistuksen alhoksi ja mielettömäksi mentaalipainiksi.

Esityksen yhteydessä järjestetään keskustelu taiteilijan pahoinvoinnista.

Esityksen kesto: 45 min + keskustelu