Stream-triple-16x9-logolla

S T R E A M

S T R E A M on kohtaukseton, tarinaton paluu kehon äärelle informaation aikakaudella. Viiden tanssijan nykytanssiteos käyttää arjessa tutuksi tullutta reaaliaikaista videokuvausta tuodakseen tanssin yksityiskohdat lähemmäs kuin koskaan. Kamera poimii liikkeen keskeltä paljaalle silmälle paljastumattomia yksityiskohtia yksittäisestä hikipisarasta pieneen kosketukseen. Taidokkaan ryhmän virtaavan liikkeen keskeltä paljastuu rinnakkainen, pienten hetkien maailma.

Itse itselleen live-striimin kautta rinnakkaismaailman luova teos on ajankuva ihmisestä maailmassa, jonka arjessa teknologia korvaa sanan. Videotaiteen ja nykytanssin keinoin teos hakee mahdollisuutta kokea informaatiotulva esteettisenä – muodostaa luontosuhde virtuaaliseen.


TEOSTIEDOT

Koreografia: Iiro Näkki
Esiintyjät: Olli Lautiola, Meri Tankka, Riku Lehtopolku, Minttu Pietilä, Riikka Tankka
Äänisuunnittelu: Toni Randell
Valosuunnittelu: Anssi Ruotanen
Videosuunnittelu: Mikko Lampinen
Tuotanto: Pori Dance Company & Tanssiteatteri Minimi
Tukijat ja yhteistyökumppanit: Porin kaupunki, Läntinen tanssin aluekeskus, Taiteen edistämiskeskus
Kuvat: Mikko Lampinen

 


 

”Tämä on liikkeeseen keskittyvä tanssiteos viidelle tanssijalle. Hikinen, koruton ja tarinaton. Esiintyjät ovat kokeineita tanssinalan ammattilaisia – heiltä teos vaatii monenlaisia taitoja, erityisesti ryhmän kontaktissa tapahtuvaa vauhdin, etäisyyden ja ajoituksen tajua. Ainoa lavastuksellinen elementti on videoprojisointi, joka näyttää realiaikaisesti näyttämötapahtumaa eri kulmista ja etäisyyksistä käsin.

Toivon, että teos on sopiva yhtä lailla sekä ensimmäistä kertaa nykytanssia katsovalle että taiteenlajiin pitkään syventyneelle. Teoksessa ei ole minulle itselleni mitään erityistä pääteltävää, ymmärrettävää tai oivallettavaa sanomaa tai taustaa. Uskon, että teosta voi arvostaa silkan liikkeen sommittelun, näyttävyyden ja taidon kautta. Itse toivon sen olevan kuitenkin katsojalleen ensisijaisesti liikkeeseen tuudittava kokemus, samalla tavalla rauhoittava kuin luontomaisema tai abstrakti maalaus.”

 
– Iiro Näkki, koreografi