Remmiklubi 29.10.2021 Sanaseuran kanssa

Rimpparemmin ja Sanaseuran syksyn yhteistyö huipentuu esityksiin Remmiklubilla 29.10.2021 klo 19 alkaen.

Lokakuun viimeinen viikonloppu on lämmin ja valoisa, kun Tanssiteatteri Rimpparemmin Remmiklubi kokoaa rovaniemeläistä osaamista Kulttuuritalo Wiljamin näyttämölle, jossa Rimpparemmin ja Sanaseuran syksyn yhteistyö huipentuu esityksiin Remmiklubilla. Remmiklubi esittää yhdessä Sanaseuran sanataiteilijoiden ja Rimpparemmin esiintyjien kanssa sana- ja tanssitaidetta, musiikkia unohtamatta, Wiljamissa Tanssin Näyttämöllä 29.10. klo 19 alkaen. Remmiklubi on Tanssiteatteri Rimpparemmin matalankynnyksen klubi-ilta, johon kutsutaan paikallisia taiteen ja kulttuurin tekijöitä esiintymään Rimpparemmin esiintyjien kanssa.

Illan aikana nähdään 5 esitystä, joiden teemat ja aiheet pyörivät moninaisten tunteiden ympärillä. Jokaista esitystä yhdistää erilaisten pelkojen käsittely vaihtelevista perspektiiveistä. Sanaseuran sanataiteilijoiden tekstit ovat olleet lähtökohtina esityksille ja illan aikana nähdäänkin huikeaa heittäytymistä niin sanataiteeseen kuin liikkeeseen ja esiintymiseen. Rimpparemmistä luvataan, ettei perjantaina 29.10. jäädä vaille vahvaa esittävän taiteen kosketusta. Jokainen esitys tulee ihon alle ja koskettaa rohkeudella ja paljaudella. Tekstien monitasoinen kerronta mahdollistaa katsojalle uudenlaisia tapoja kokea tanssitaidetta ja tulkita liikettä.

”Meitä kaikkia kiinnosti lähteä kokeilemaan uusia työskentelytapoja yhteistyön kautta ja inspiroitumaan liikkeen ja musiikin/äänen voimasta sekä laajentaa omaa ilmaisua monitaiteellisemmaksi. Innostuimme siitä ajatuksesta, että ei tarvitsisi yksin pusertaa tekstiä, jonka sitten yksin vielä esittää. Halusimme kaikki myös liikkua, mahdollisesti jopa tanssia, kehollistaa ajatuksia sanojen takana, edessä ja sivuilla”, kertovat Sanaseuran jäsenet Krista Vaarala, Sara Korkala, Jyri Ollilla, Niki-Sebasti Saarinen ja Pälvi Puro Rantala

Kysyessä Sanaseuran ajatuksia yhteistyöstä Rimpparemmin kanssa ja yhteistyön uutuusarvosta, he vastaavat: ”Olemme antaneet omat tekstimme osaksi luovaa työskentelyä, jolloin teksti ei ole enää pääosassa vaan laajenee esitykselliseksi kokonaisuudeksi. Yhdessä työstettyä ja höystettyä. Oma taide kehittyy omaksi, uudeksi, kun sitä työstää toisen alan taiteilijan kanssa.”

Rimpparemmille yhteistyön vaikuttimena on ehdottomasti synnyttää uudenlaista esittävän taiteen tekemisen kulttuuria Rovaniemelle ja Lappiin sekä tietysti tuottaa matalankynnyksen esityksiä, jotka toivottavasti tavoittavat myös uusia yleisöjä. Ennen kaikkea yhteistyö Sanaseuran kanssa on ollut mielenkiintoinen taiteellinen tutkimus ja esittävän taiteen osaamisen vahvistamista molemmin puolin. Remmiklubi on tullut jäädäkseen mahdollisuutena tuottaa ja näyttää lappilaista esittävän taiteen osaamista ammattilaisnäyttämöllä.

Remmiklubilla 29.10. esiintyvät Sanaseuran Krista Vaarala, Sara Korkala, Jyri Ollilla, Niki-Sebastian Saarinen ja Pälvi Puro Rantala. Rimpparemmistä lavalla ovat Laura Kallas-Herd, Atte Herd, Helmi Järvensivu, Marjo Selin, Jukka Nurmela ja Henri Haakana. 

Seuraava Remmiklubi vietetään pikkujoulutunnelmissa Jouluspecial-klubilla 16.12. Kulttuuritalo Wiljamissa.

Remmiklubit 2021

29.10. klo 19 | Rimpparemmi ja Sanaseura esittävät

16.12. klo 19 Remmiklubi Jouluspecial

Kulttuuritalo Wiljami

Liput lippu.fi

Liput ovelta tuntia ennen esitystä ennakkolipun hinta +3€