Törmää taiteeseen marraskuisena arkipäivänä – Rovaniemen kaupunki yllättää pop up -esityksillä arjen keskellä 

Maanantaina 20.11.2023 järjestettävä tapahtuma yllättää kulttuurielämyksillä eri puolilla kaupunkia. Arkipäivä tuo ihmisten arkeen maksuttomia taiteen ja kulttuurin esityksiä. Tapahtuman nimi on leikkimielinen vastapari suurille Juhlaviikko-tapahtumille. 

Arkipäivä virkistää mieltä kulttuurilla
Arkipäivänä pienet, pop-up -hengessä tuotetut kulttuurikohtaamiset limittyvät osaksi ihmisten arjen toimintoja tuomaan ilon hetkiä keskelle pimeintä vuodenaikaa. 

Tapahtumapäivänä paikalliset taideammattilaiset jalkautuvat ulos perinteisistä tapahtumatiloista ihmisten arkielämän paikkoihin tekemään arkipäivästä merkittävän ja iloitsemisen arvoisen. 

Tapahtumat tuodaan yllätyksellisinä tuokioina paikkoihin, joissa ihmiset liikkuvat luontaisesti osana arkeaan. Päivän aikana voit törmätä taiteeseen esimerkiksi apteekissa, uimahallissa, linja-autoasemalla, huoltoasemalla sekä marketeissa. 

Tapahtuman tuottaa Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Sanat liikkeessä!”
Arkipäivän kunniaksi sanat liikkuvat ja soivat Linja-autoaseman odotustilassa maanantaina 20.11. klo 16:30. Tapahtumassa nähdään kaksi Rimpparemmin tulkitsemaa esitystä, jotka ovat saaneet innoituksensa Laura Hervan ja Uni Ojuvan runoista. Esitysten jälkeen toteutetaan yleisökeskustelu, jossa mahdollisuus kuulla työryhmän ja runoilijoiden mietteitä runosta, tanssista ja taidelajien välisestä yhteistyöstä. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen kesto on n. tunti. Tuotannosta vastaavat Rovaniemen kaupunki, Tanssiteatteri Rimpparemmi ja Taiteen edistämiskeskus. 

Lisää tapahtumasta löydät tämän linkin takaa.