TANSSIN NÄYTTÄMÖ SYKSY 2022 OHJELMISTO ON JULKAISTU!

Rimpparemmin syksyn 2022 ohjelmisto on julkaistu. Tanssin näyttämön syksyssä lennetään luudalla taianomaisessa satumaailmassa ja luodaan graafisia liikkeellisiä asetelmia kuin elävää kuvataidetta.

Rimpparemmiltä saadaan kaksi teosta ensi-iltaan syksyllä 2022. Koko perheen tanssiteos Akka ja luuta, koreografi Joona Halonen, kutsuu lapsiperheet taianomaiselle mielikuvitusmatkalle nykytanssin maailmaan 23.9. alkaen. Nykytanssia tarjoillaan myös aikuisyleisölle, kun Asetelmia, koreografi Atte Herd, luo Kulttuuritalo Wiljamin lavalle graafisen ja abstraktin nykytanssiteoksen, jonka lähtökohtana on tilallinen kompositio ja tarve muodostaa edes yksi silmää tyydyttävä asetelma.

Kuva: Tanssiteatteri Raatikko, Markku Lempinen

Runosta tanssiksi muuntautuva koko perheen tanssiteos Akka ja luuta, on yhteistuotantona vantaalaisen Tanssiteatteri Raatikon kanssa tuotettu nykytanssiteos, jossa yhdistyy satumainen kerronta sekä lastenkirjamainen kuvitus tanssia ja musiikkia unohtamatta. Teos saa ensi-iltansa perjantaina 23.9. Kulttuuritalo Wiljamissa. Koreografi Joona Halosen runoon pohjautuva teos on taianomainen ja hauska matka luudalla, ihmetellen luonnonvoimia ja elämän pieniä hauskoja sattumuksia. Esitystä kuvittaa elävä satukirjamainen projisointi. Akan roolissa tanssii Rimpparemmin Laura Kallas-Herd. Teoksen yhteydessä järjestetään avoimia yleisötyöpajoja, joissa koko perhe pääsee osallistumaan luovaan tekemiseen Akan ja luudan tunnelmassa. Akka ja luuta esityksiä ja yleisötyöpajoja järjestetään myös erikseen päiväkoti- ja koululaisryhmille.

Syksyn toinen ensi-ilta ajoittuu syyslomaviikoille lokakuulle. Rimpparemmin omatuotanto Asetelmia on puhtaasi tanssillinen abstrakti nykytanssiteos. Koreografi Atte Herdin haasteena on luoda tyhjään tilaan graafisesti ja esteettisesti kaunis sommitelma kolmelle tanssijalle. Graafinen ja samaan aikaan herkän vuorovaikutuksellinen sekä mystinen teos on henkilökohtainen tutkimus tyhjyyden tilasta ja energiasta. Mahdollisuuksien määrä tuntuu rajattomalta ja lopulta tila itsessään alkaa muovaamaan tapahtumia. Tilaa rajaa voimakas graafinen valaistus, jonka loihtii Kajaanin kaupunginteatteristakin tuttu Jukka Laukkanen. Hillitty ja samaan aikaan räjähtävä tunnelma on kuin elävä liikkeellinen kuvataideteos. Teoksen industriaalisesta äänimaisemasta vastaa Jukka Nurmela. Avant gardemaisen puvustuksen on luonut rovaniemeläinen Jaana Isokangas. Asetelmia teoksen ensi-ilta on 21.10. ja teos esitetään loka-marraskuussa neljä kertaa Kulttuuritalo Wiljamissa. Esitysten yhteydessä järjestetään taidekeskusteluja, joissa kohtaa eri taidegenrejen taiteen tekijät ja kokijat.

Tanssiteatteri Rimpparemmi jatkaa Tanssin näyttämön tuottamista Kulttuuritalo Wiljamissa myös vierailevien esitysten muodossa. Lokakuussa 8.10. pitkänlinjan tanssitaiteen legenda Ari Numminen tuo Rovaniemelle teoksensa Kohti Orlandoa. Virginia Woolfin romaani Orlando kertoo henkilöstä, joka elää 400 vuotta vanhenematta, välillä sukupuoleltaan miehenä ja välillä naisena. Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa on inspiroitunut tarinasta, mutta ei noudata sitä. 

Ari Numminen Kohti Orlandoa
Kuva Emma Huttu

Marraskuussa 2022 Tanssin näyttämölle saapuu rovaniemeläissyntyinen Kati Kallio tanssielokuvaklubin kuraattorina sekä elokuvantekijänä. Kahden oman elokuvansa rinnalle Kati on valinnut kuusi lyhytelokuvaa, jotka edustavat hyvin moninaista ja rikasta tanssielokuvalajia. Elokuvanäytös on tuotu Rovaniemelle yhteistyössä arvostetun CinedansFest -festivaalin kanssa, jonka kiertuekuraattorina Kati toimii.

Syksyn ja vuoden 2022 ohjelmiston päättää Rimpparemmin Joulushow, joka on jatkumoa vuonna 2021 esitetystä Remmiklubin Joulu Specialista. Hävyttömän hyvä joulushow tuo lavalle pikkujouluihinkin sopivan musiikin ja tanssin täyteisen shown, joka ei varmasti petä härskimpääkään joulutunnelmaa metsästävää katsojaa. 

Toivomme todella yleisön palaavan katsomoihin ja löytävän taas esittävän taiteen tuoman ilon ja voimaannuttavan kokemuksen. Tilanne on huolestuttava teattereissa kaikkialla Suomessa. Korona-aika on todella muuttanut ihmisten toimintatapoja. Me teatterit ja esittävän taiteen tekijät tarvitsemme yleisöä. Ilman yleisöä emme ole olemassa. Meillä Rovaniemellä on oma ammattitanssiteatteri, joka tuottaa laadukasta ja monipuolista esittävää taidetta ympäri vuoden. Ollaan siis ylpeitä monipuolisesta esittävän taiteen kentästä ja mennään katsomaan esityksiä!” kommentoi tulevaa esityskautta Laura Tervo Rimpparemmiltä.

Esityspäivät syksy 2022

Akka ja luuta 23.9, 24.9, 8.10., 23.10., 5.11., 19.11., 3.12.,

Akka ja luuta koululais- ja päiväkotinäytökset 7.10., 4.11. ja 18.11.

Asetelmia 21.10, 22.10., 4.11., 5.11.

Kohti Orlandoa, Ari Numminen 8.10.

Kiehtova ja moninainen tanssielokuva, Kati Kallio 18.11.

Rimpparemmin Joulushow 19.11., 2.12., 3.12, 8.12. ja 9.12.

Liput esityksiin tulee myyntiin elokuussa 2022.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.