4X
Aarteenetsijä A
Rising star
Kaiku
AB: MIND FULL OF FLIES I NEVER KILLED
Uros Demo
1920x1080
Aarteenetsijä A. Kuva Sanna Lehto
rising-star-02-NEW
Kaiku © Petra Tiihonen __ SAA RAJATA
Come-Calmelet-Pyykko-kuva-Jussi-Virkkumaa
_DSC3361
previous arrow
next arrow


4X –  tanssia neljän teatterin voimin

Viime vuonna lanseerattu 4X-kiertävä tanssitapahtuma järjestetään jälleen keväällä 2024. Tanssitapahtuma on neljän tanssiteatterin – Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin – toteuttama minifestivaali, joka esittelee kunkin teatterin tuoreinta ohjelmistoa tarjoten näköalapaikan kotimaisen tanssin maailmaan.

4X kiertää Suomen halki; se starttaa toukokuussa Rovaniemellä, josta festivaali siirtyy Kuopion kautta Vantaalle ja päättyy kesäkuun alussa Turkuun.

 

Ohjelma:

4X: Aarteenetsijä A – Tanssiteatteri Raatikko:

Kokonaisuus käynnistyy 17.5. Tanssiteatteri Raatikon lastenteoksella Aarteenetsijä A, jossa pienet katsojat pääsevät tutustumaan tanssin maailmaan. Keväällä 2024 4X vie Raatikon lastenteoksen kiertämään rovaniemeläisiä päiväkoteja.

Aarteenetsijä A. on hukannut kehonsa ja lähtee tiedusteluretkelle kadonneiden osiensa perään. Millaisia osia matkan varrella tarttuu mukaan ja mitä niillä tehdään? Onneksi mukana on katsojia, joilta varmasti löytyy asiantuntemusta ja apua kadonneiden kehonosien etsintään!

ESIINTYJÄT Sami Elovaara ja Sini Tuominen | KOREOGRAFIA Sini Tuominen | MUSIIKKI Sami Elovaara4X: Neljän teoksen ilta:

Tapahtuman huipentava Neljän teoksen ilta tarjoaa monipuolisen katsauksen nykytanssin kenttään Kulttuuritalo Wiljamissa 18.5.2024 klo 19. Tarjolla on Aurinkobaletin, Minimin, Raatikon ja Rimpparemmin ajankohtaista ohjelmistoa.

Tanssi-illan jatkoilla sana on vapaa, ja sitä voi käyttää rennossa Taideraadissa, jossa ruoditaan illan teoksia ja esiin nousevia teemoja. Rovaniemellä taideraadin fasilitoinnista vastaa taiteilija Laura Kallas. Hänen luotaaamassaan taideraadissa istuvat muusikko Anna Laakso, ohjaaja-pedagogi Pieta Koskenniemi, sanataiteilija Klitta Vaarala sekä kuvataiteilija Tuomas Korkalo.

Pystybaari-Wiljami palvelee koko illan ajan myös katsomoon.

Neljän teoksen illan digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tästä.

 

Tanssiteatteri Raatikko: Rising Star

Milla Virtasen ja Jaakko Toivosen Rising Star juhlii oman elämämme tähteyttä. Teos on katsojaa osallistava performanssi, jonka liikekieli muodostuu fyysisen teatterin ja tanssillisten liikkeiden liitosta. Rising Star laittaa osallistujat astumaan portaille tähtien tavoin. Ole elämäsi tähti, Rising Star! 

KONSEPTI JA ESIINTYMINEN Jaakko Toivonen ja Milla Virtanen TUOTANTO Tanssiteatteri Raatikko

 

Tanssiteatteri Minimi: Kaiku

Kauaʻi ʻōʻō oli pienikokoinen lintu, ahkera laulamaan ontolla, huilumaisella äänellä. Lintu nähtiin viimeisen kerran vuonna 1985, ja kuultiin viimeisen kerran kaksi vuotta myöhemmin. Viimeiseksi uskotun yksilön laulu on tallennettu ja löytyy virtuaalisista arkistoista.

”Kaiku” on nykytanssiteos kaiusta 11.900 kilometrin ja 37 vuoden päässä. Duetto sukeltaa linnun tarinaan ja ääneen yhdestä kadonneesta maailmasta. Teoksen liike on kontrastista – valon, varjon, energisen ja haikean leikkiä. Visuaalisesti lämmin teos antaa tilaa tanssijan taidolle.

Tämä äänite on kiehtonut minua ja olen jatkuvasti palannut sitä kuuntelemaan. Laulu kuulostaa enigmalta, kauniilta muistutukselta katoavaisuudesta, koskettavalta ja käsittämättömältä. Se välittää oman tarinansa kuin itsestään – tai pikemminkin, se saa minut kuvittelemaan.” – Iiro Näkki 

KOREOGRAFIA Iiro Näkki | TANSSIJAT Aurora Suhonen, Katja Mustonen | VALO- JA ÄÄNISUUNNITTELU Mikko Kaukonen | TUOTANTO Tanssiteatteri Minimi

 

Aurinkobaletti: Mind Full of Flies I Never Killed

Oletko jo täällä? Olitko se sinä, joka tulit sisään?

Se hetki kun avaat kallosi ja annat sen säteillä kaiken valon ja kaikki värit muiden naamoille ja kaikki syöksyvät sinun maailmaasi omien lasiensa läpi ja kokevat sen mitä olet juuri nyt tässä hetkessä ilman suodattimia paitsi ne lasit jotka he ovat hankkineet ja saaneet elämältä joka voi olla hyvin erilainen mutta kuitenkin suurin piirtein samaa paitsi silloin kun istut vahingossa lasiesi päälle ja

Sshhh. Hengitä. Paino. Vartaloni solut. Ääni. Yhteys.

Mind full of flies I never killed on mieltä käsittelevä soolo, duetto, trio ja niin edelleen.

KOREOGRAFIA Linda Holmström | TANSSI Côme Calmelet-Pyykkö | VALOSUUNNITTELU Magnús Sigurðarson |ÄÄNISUUNNITTELU Valtteri Alanen | VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU Jussi Virkkumaa | TUOTANTO Aurinkobaletti

 

Tanssiteatteri Rimpparemmi: Uros Demo

Uros Demo on tuokiokuvia uroiden maailmasta. Se on kuvia ja tunnelmia miehenä olemisesta ja olemattomuudesta. Mitä mies on? Mies on yksi juridisista sukupuolista. Mies on monta roolia. Eipä muuta.

 Uros Demo on osa suurempaa koko illan teosta joka saa ensi-iltansa helmikuussa 2025.

KOREOGRAFIA JA OHJAUS Matti Paloniemi | VALOSUUNNITTELU Janne Teivainen | PUKUSUUNNITTELU Mirkka Nyrhinen | ÄÄNISUUNNITTELU Lauri Uusitalo | TEKSTIT Jyri Ollila | ESIINTYJÄT Jukka Nurmela, Joni Kuokkanen ja Atte Herd | TUOTANTO Tanssiteatteri Rimpparemmi

 

Lisätietoja:

Tanssiteatteri Rimpparemmi taiteellinen johtaja, Matti Paloniemi, [email protected],
p. 044 550 4835

pe 24 toukokuun 2024 19:00
Kuopion kaupunginteatteri
Osta lippu
pe 31 toukokuun 2024 18:00
Tanssiteatteri Raatikko, Vantaa
Osta lippu
la 8 kesäkuun 2024 18:00
Manilla, Turku
Osta lippu