Kuva Mikko Lampinen
Tässä uutiskirjeessä 

– S T R E A M ja Levoton Maa kahden vierailevan teoksen illassa Rovaniemellä 18.9. klo 19

– Fades Away lipunmyynti on käynnissäPohjoisen tanssin aluekeskuksen uutisia
Kuva Mikko Lampinen
S T R E A M vierailulle Rovaniemelle 18.9.

S T R E A M on kohtaukseton, tarinaton paluu kehon äärelle informaation aikakaudella. Viiden tanssijan nykytanssiteos käyttää arjessa tutuksi tullutta reaaliaikaista videokuvausta tuodakseen tanssin yksityiskohdat lähemmäs kuin koskaan. Kamera poimii liikkeen keskeltä paljaalle silmälle paljastumattomia yksityiskohtia yksittäisestä hikipisarasta pieneen kosketukseen. Taidokkaan ryhmän virtaavan liikkeen keskeltä paljastuu rinnakkainen, pienten hetkien maailma.

”Tämä on liikkeeseen keskittyvä tanssiteos viidelle tanssijalle. Hikinen, koruton ja tarinaton. Esiintyjät ovat kokeineita tanssinalan ammattilaisia – heiltä teos vaatii monenlaisia taitoja, erityisesti ryhmän kontaktissa tapahtuvaa vauhdin, etäisyyden ja ajoituksen tajua. Ainoa lavastuksellinen elementti on videoprojisointi, joka näyttää realiaikaisesti näyttämötapahtumaa eri kulmista ja etäisyyksistä käsin.

Toivon, että teos on sopiva yhtä lailla sekä ensimmäistä kertaa nykytanssia katsovalle että taiteenlajiin pitkään syventyneelle. Teoksessa ei ole minulle itselleni mitään erityistä pääteltävää, ymmärrettävää tai oivallettavaa sanomaa tai taustaa. Uskon, että teosta voi arvostaa silkan liikkeen sommittelun, näyttävyyden ja taidon kautta. Itse toivon sen olevan kuitenkin katsojalleen ensisijaisesti liikkeeseen tuudittava kokemus, samalla tavalla rauhoittava kuin luontomaisema tai abstrakti maalaus.”
– Iiro Näkki, koreografi

Pori Dance Companyn ja Tanssiteatteri Minimin yhteistuotanto S T R E A M esitetään Kulttuuritalo Wiljamissa Tanssiteatteri Rimpparemmin kutsusta. S T R E A M saa ensi-iltansa Kuopiossa 9.9. jonka jälkeen se nähdään Rovaniemellä yhdessä Levoton Maa teoksen kanssa.

TEOSTIEDOT
Koreografia: Iiro Näkki
Esiintyjät: Olli Lautiola, Meri Tankka, Riku Lehtopolku, Minttu Pietilä, Riikka Tankka
Äänisuunnittelu: Toni Randell
Valosuunnittelu: Anssi Ruotanen
Videosuunnittelu: Mikko Lampinen
Tuotanto: Pori Dance Company & Tanssiteatteri Minimi
Tukijat ja yhteistyökumppanit: Porin kaupunki, Läntinen tanssin aluekeskus, Taiteen edistämiskeskus
Kuvat: Mikko Lampinen

Lue lisää

Kuva Mikko Lampinen


Levoton maa Kulttuuritalo Wiljamin kahden teoksen tuplaillassa 18.9.

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja Minimin tuoreet taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen.

Tekijöiden kiinnostuksen kohteena on kuitenkin ollut tarkastella toiseuden hahmottamista yleisemmällä tasolla. Osaamme tulkita tuntematonta tai vierasta vain omasta maailmankuvastamme käsin – samalla muokkaamme todellisuutta itsellemme ymmärrettävään tai ylipäänsä mahdolliseen muotoon. Kuvaajan ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan sekä vieraan kulttuurin kohtaamiseen erottamattomasti liittyvät jako “meihin” ja “heihin” luovat verhon, jonka takaa on vaikea nähdä toinen tai tulla itse nähdyksi.

Teos tarttuu aiheeseensa fyysisyydellä ja luottaa kahden esiintyjän tarkkaan yhteistyöhön. Hienovireisesti yhteen soivat kehot rakentavat kudelman, josta kerros kerrokselta paljastuu henkilökohtaisempia sävyjä.

Tanssiteatteri Minimin Levoton maa esitetään samassa illassa S T R E A M tanssiteoksen kanssa.

TEOSTIEDOT
Koreografia ja tanssi: Riku Lehtopolku, Mikko Makkonen
Äänisuunnittelu: Eero Auvinen
Valojen konsultaatio: Joonas Tikkanen
Esiintyjät äänininauhalla: Francis Guardia, Ben Rogers 
Musiikki: Jon Balke, Batagraf, Anouar Brahem, Stephan Micus 

“Saumaton, loppuun asti hiottu yhteistyö luo kiihkeisiinkin kohtauksiin levollisen tunnelman, jossa katsoja kelluu tanssivirran viemänä.” – Teatteri & Tanssi + Sirkus -lehti

“Tuloksena oli energinen ja voimakkaaseen tanssiin perustuva duetto, jossa liike oli keskiössä.” – Demokraatti 

Kuva: Mikko Lampinen
 
Lue lisää
LIPUT ESITYKSIINwww.lippu.fi
25 € / ennakkolippu
22€ / eläkeläinen
22€ / pyörätuoli
13€ / opiskelija
13€/ työtön
12,5€ / TEME-kortilla
Ryhmät:
21€ / henkilö min. 10 hengen ryhmä

KLIKKAA ITSESI ESITYSKALENTERIIN JA LIPUN OSTOON
TÄÄLTÄ!


FADES AWAY TEOKSEN LIPUT ON NYT MYYNNISSÄ! 

Fades Away on veteen pohjautuva visuaalinen ja fyysinen näyttämöteos, joka heijastelee yksilön valintojen ja toiminnan yhteyttä maailman ekologiseen tilaan. Katsojan sielunmaailman kanssa samassa rytmissä virtaava teos koskettaa vahvalla läsnäololla ja inhimillisellä otteella, muistuttaen samalla kaiken katoavaisuudesta.

Fades Away on MimoArt Companyn kolmiosaisen WATER TRILOGY -teossarjan toinen osa. Teoksen toteutuksesta vastaa kansainvälinen, poikkitaiteellinen työryhmä. MimoArt Companyn, Tanssiteatteri Minimin ja Tanssiteatteri Rimpparemmin yhteistuotantona toteutettava teos saa ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterissa 1.10.2021, jonka jälkeen se nähdään Kuopiossa 2.10.-12.11.2021  ja Rovaniemellä 8.10.-20.11.2021.

Fades Away liput varataan täällä!


Pohjoisen Tanssin aluekeskuksen uutisia syksyllä 2021

Tanssiteatteri Rimpparemmi on yksi Pohjoisen tanssin aluekeskuksen neljästä jäsenorganisaatiosta. Muita organisaatioita ovat JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Routa Company (Kajaani) ja Pyhäsalmen Tanssi ry. 

* Avoin haku koreografeille – Aerowaves Twenty22 – deadline 15.9. täällä!

* JoJo – Oulun Tanssin Keskus hakee yhteistyössä Nuorten Ystävien kanssa tanssin ammattilaista toimimaan lasten, nuorten ja aikuisten pariin osallistavaan hankkeeseen. Lue lisää täällä!

* ADW kutsuu Rovaniemen kaupungin matkailutoimijoita ja kulttuuripuolen tekijöitä yhteiskehittämisiltaan 21.9. klo 17-19:00! Ilmoittaudu 14.9. mennessä täällä!

* Taiteilijat, esiintyvät ryhmät ja muut keikkailevat kulttuurin tekijät! Tampereen teatteri käynnistää haun kiinnostavista taiteellisista ehdotuksista. Lue lisää täällä!